Vogelen in Nijetrijne

De JeugdNatuurClub De Weerribben is woensdagmiddag 13 maart naar de vogelhut in Nijetrijne geweest. Iedereen was op het ergste voorbereid, steen- en waterkoud, maar dat viel zoals gewoonlijk weer erg mee. De kannen met het warme water voor de thee, die de begeleidsters mee hadden, gingen dan ook ongeopend weer mee terug.
De kinderen werd gevraagd of ze onderweg naar de vogelkijkhut al vogels hadden gezien. De meeste konden enkele soorten noemen, maar hoe zien die er dan eigenlijk uit? De kinderen werd geleerd hoe de verrekijkers ingesteld moeten worden. En vervolgens de vogelhut in en kijken! Er waren niet zo veel vogels te zien, maar door op een andere manier te kijken hebben de kinderen toch lang geconcentreerd naar vogels gespeurd en samen overlegd wat ze zagen.

Poep
Hierna weer naar buiten voor een rondje lopen bij de vogelhut. Onderweg werd er veel poep gezien en dat was ook mateloos interessant!
Met een zoekkaart kon de poep op naam worden gebracht, zoals de vos met zo'n mooie gedraaide punt eraan. Verder werd ook reeënpoep gevonden en poep van marterachtigen. Eén van de vaders was ook mee en hij wist ook het een en ander te vertellen over hetgeen er te zien was. Verder werd er nog een braakbal gevonden bij een paaltje en holen van de muskusrat.

Eieren
In een elsenbosje aan de oever van de Linde mochten de kinderen hun gezichtsvermogen weer helemaal inzetten bij het zoeken van de paaseieren. Daarna in gezwinde pas naar de kijkhut om te knutselen met de gevonden eieren. De tijd was weer te kort, dus zullen de meeste 'knutsels' thuis afgemaakt moeten worden. Voor het naar huis gaan werd de nieuwste clubkrant uit gereikt. 

Meer informatie over de JeugdNatuurClub De Weerribben, klik hier