Vijfde cursus Gastheerschap afgerond

maandag 25 maart 2013

Maandag 25 maart hebben 23 deelnemers de cursus Gastheerschap (m/v) afgerond. Deze vijfde cursus van Nationaal Park Weerribben-Wieden werd georganiseerd in samenwerking met WaterReijk Weerribben Wieden, Staatsbos-beheer en Natuurmonumenten.
De nieuwe gastheren kunnen nu hun gasten vertellen over het gebied en voordeel halen uit de bijzondere status van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Wat houdt de cursus in
Tijdens de cursus is ingegaan op de ontstaansgeschiedenis, de cultuurhistorie, de planten en dieren en het beheer van het gebied. De deelnemers hebben kennis gemaakt met de organisatie en doelen van het Nationaal Park. WaterReijk Weerribben Wieden heeft uitleg geven over haar organisatie en de deelnemers laten nadenken over mogelijke arrangementen waarmee nieuwe doelgroepen bereikt kunnen worden. Op de vierde en laatste middag is de betekenis van het Nationaal Park voor de economie van de regio behandeld. Maandag 25 maart is de cursus afgesloten met een velddag. De 23 nieuwe gastheren en gastvrouwen kregen van burgemeester Marja van der Tas van de gemeente Steenwijkerland hun certificaat, een gevelbordje “Gastheer” en promotiemateriaal van WaterReijk. De nieuwe gastheren en -vrouwen worden opgenomen in het netwerk van gastheren en genoemd op de website van het nationaal park: www.np-weerribbenwieden.nl  

Voor een beeldimpressie van de velddag, klik hier