Verkiezing mooiste natuurgebied van Nederland

woensdag 14 september 2016

Weerribben-Wieden doet mee met verkiezing mooiste natuurgebied.
Binnen het programma “Naar Nationale Parken van Wereldklasse” organiseert  het Ministerie van Economische Zaken de publieksverkiezing “Het mooiste natuurgebied van Nederland”. Op deze manier wil staatssecretaris Martijn van Dam het Nederlandse publiek op een laagdrempelige manier nader kennis laten maken met de mooie natuurgebieden en Nationale Parken die ons land te bieden heeft.

Stemmen
Vanaf 10 oktober kan het 'publiek' stemmen op hun favoriete natuurgebied. Om daarvoor in aanmerking te komen hebben ruim 20 Nationale Parken en natuurgebieden hun plannen  ingediend. Een vakjury, o.l.v. prof. mr. Pieter van Vollenhoven, maakte een ‘ranking’ en 13 natuurgebieden dingen uiteindelijk mee in de publieksverkiezing. Van 10 tot 31 oktober vindt deze verkiezing plaats en kan er gestemd worden.Nationaal Park Weerribben-Wieden doet uiteraard mee met deze verkiezing en heeft een zogenaamd bidbook ingediend.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het Programma Nationale Parken van Wereldklasse kijk dan op de speciale website. Stemmen op het mooiste natuurgebied van nederland kan vanaf 10 oktober via www.mooistenatuurgebied.nl