Stemmers bedankt!

donderdag 3 november 2016

Hartelijke dank voor het uitbrengen van uw stem voor het Mooiste Natuurgebied van Nederland!
Aan deze publieksverkiezing hebben ruim 88.000 mensen meegedaan. Wij hebben gemerkt dat deze verkiezing heel veel energie losmaakt in Nederland, waardoor de bekendheid van en de waardering voor de Nederlandse natuur enorm is gegroeid.

Winnaars
De winnaars van de publieksverkiezing voor het Mooiste Natuurgebied van Nederland zijn:
• Het Nederlandse Waddengebied (15.135 stemmen)
• De Veluwe (10.053 stemmen)
• Nationaal Park Hollandse Duinen (8.583 stemmen)

De vakjury heeft daarnaast een wildcard uitgereikt aan NL Delta Biesbosch - Haringvliet, vanwege de hoge kwaliteit van hun plannen. De jury roept NL Delta Biesbosch - Haringvliet wel op om bij de verdere uitwerking de samenwerking met de Oosterschelde op te zoeken.
Weerribben-Wieden heeft 6.485 stemmen gehad en is zo op een zevende plek geeindigd. De uitslag van de verkiezing is hier te vinden.

Elk winnend gebied ontvangt een bijdrage van maximaal € 300.000,- van het ministerie van Economische Zaken om de kwaliteit en toegankelijkheid van het gebied verder te verbeteren en om de gebieden in binnen- en buitenland op de kaart te zetten.
De andere deelnemers aan de verkiezing krijgen ondersteuning in de vorm van kennis en kunde bij de verdere ontwikkeling van alle plannen.

ANWB Special: Mooiste Natuurgebieden
Als dank voor uw stem is er een speciale gids met de Mooiste Natuurgebieden van Nederland gemaakt, die de ANWB op ons verzoek heeft samengesteld. Alle twintig gebieden die plannen hebben ingediend om de natuur te versterken, komen hierin aan bod. Met genoeg inspiratie om te genieten van onze eigen prachtige natuur! Ook staat er in het boekje een voorwoord van de initiatiefnemer van de verkiezing, staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam. Voor een impressie van de gids, klik hier

Blijf ons volgen!
Benieuwd hoe de gebieden de komende jaren hun plannen gaan uitvoeren?
Blijf ons dan volgen via twitter @nationaleparken en of @mooistenatuur en Facebook: Publieksverkiezing Mooiste Natuurgebied.

namens staatssecretaris Martijn van Dam
Kees Lever, Programmadirecteur Nationale Parken, ministerie van Economische Zaken