Startsein Wiki loves earth op 3 mei: doe mee met fotoworkshop!

woensdag 23 april 2014

Een foto van een zwarte stern, een bloeiende gele lis of een opname van het fluitende geluid van een otter. Dat is waar Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Korte workshop natuurfotografie
Op zaterdag 3 mei geven wij het startsein voor Wiki Loves Earth met een evenement in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het evenement start vanaf het Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl en begint om 13:00 uur met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens maken we een rondvaarttocht door het Nationaal Park onder begeleiding van een schipper en fotograaf, die advies zal geven over de compositie van natuurfoto’s. Na de excursie worden deelnemers geholpen bij het uploaden van de genomen foto’s naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

Wedstrijd
De wedstrijd periode loopt van 1 mei tot en met 30 juni 2014. Zelfgemaakte foto’s en opgenomen geluiden uit de Nederlandse Nationale Parken kunnen worden geüpload en gebruikt ter illustratie van artikelen op Wikipedia. Deelnemers van de wedstrijd maken kans op mooie prijzen. Voor meer informatie en om jezelf aan te melden voor dit evenement kijk op wikimedia.nl. Schrijf je snel in om je van een plek te verzekeren op de boot!