Spectaculair kamp voor Junior Rangers

zondag 13 september 2015

De Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden hebben een spectaculair kamp gehad in het weekend van 11 t/m 13 september. Het was een kamp voor én door de Junior Rangers, want de oudere Junior Rangers hebben dit keer het kamp georganiseerd.
De kamplocatie was in Sint Jansklooster en van hieruit werden tal van activiteiten georganiseerd, zoals vlak in de buurt, maar ook verder weg...

Van nachtkanoën tot onderzoek naar tropisch wetland
Een kanotocht in de nacht door De Wieden met windstil weer en alleen het licht van de sterren was een onvergetelijke ervaring voor de jongeren.
Hun energie konden ze kwijt bij de beheerswerkzaamheden, zoals het hooien van een bloemrijk grasland en het slopen van een oude punter.
In het kader van de landelijk Monumentendag was de watertoren in Sint Jansklooster opengesteld en konden de jongeren vanaf grote hoogte een blik werpen op de prachtige omgeving van het Nationaal Park.
Ten slotte werd er nog een onderzoek gedaan naar de biodiversiteit van een tropisch wetland in Brazilië in vergelijking met de variatie van het eigen gebied.

Holland - Natuur in de Delta
De 'sneak preview' van de nieuwe film 'Holland - Natuur in de Delta' stond ook bij hen op het programma en gezamenlijk met speciale genodigden keken ze naar de korte samenvatting van de film. Prachtige beelden uit o.a. Belt Schutsloot waren te zien. Velen gaan de hele film binnenkort echt zien!

Presentaties
Het kamp werd afgesloten met veel presentaties door de Junior Rangers - aan o.a. hun ouders - over wat ze allemaal hebben meegemaakt en geleerd in het afgelopen seizoen… en dat was niet niks…
Naast de reguliere activiteiten waren er ook veel mogelijkheden voor uitwisseling van ervaringen en kennis met andere Junior Rangers in zowel binnen- en buitenland.

Meer informatie over de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden, klik hier