Sneak preview Holland, Natuur in de Delta

woensdag 26 augustus 2015

Op 21 september 2015 gaat de opvolger van de succesvolle bioscoopfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ in première: ‘Holland, Natuur in de Delta’ Naast de film is ook een lesprogramma rondom deltanatuur voor het onderwijs ontwikkeld. Op 12 en 13 september organiseren IVN Overijssel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in Nationaal Park Weerribben-Wieden een ‘sneak preview’ van deze film in samenwerking met EMS films. Tijdens deze korte voorvertoning wordt er onder andere een blik geworpen op het leven ónder water. En dan gaat er een nieuwe wereld open….. Na de film kunnen kinderen gratis zelf de onderwaterwereld van het Nationaal Park ontdekken met behulp van een schepnet en zoekkaarten.

Belt Schutsloot
Sinds het prille voorjaar zijn camerateams op locatie door heel Nederland aan het werk gegaan. Leuk detail is dat een deel van de onderwateropnames zijn gemaakt in Nationaal Park Weerribben-Wieden, namelijk nabij Belt Schutsloot in De Wieden!  Het verhaal van de film is een herontdekking van Nederland. Internationaal een showcase van de Nederlandse identiteit: natuurmakers en watermanagers. Na De Nieuwe Wildernis is deze film het tweede deel van een driedelige serie. Het derde en afsluitende deel ‘Waddenland – Living on the Edge’ zal eind 2017 uitkomen. Meer informatie zie: www.hollanddefilm.nl

De sneak preview vindt plaats  bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster en Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl. De film zal vanaf 11.00 uur de hele dag te zien zijn. Bezoekers die deze dag naar de centra komen ontvangen gratis een mooie poster van de film. Kinderen mogen daarnaast deze twee dagen gratis op zoek met behulp van schepnetje en zoekkaart naar het onderwaterleven in Nationaal Park Weerribben-Wieden.