Plantengroei en ecologie in De Weerribben

dinsdag 15 maart 2016


In deze tijd van het jaar is van de plantengroei vooral het mosdek te zien, dat later in het jaar juist minder opvalt.
Mossen zijn belangrijke “bouwers” van het veen. Tijdens de excursie van IVN afdeling Noordwest Overijssel en KNNV wordt duidelijk gemaakt hoe dat in z’n werk gaat. Excursieleider deze ochtend is Geert van Wirdum. Hij is een specialist in de ecohydrologie van laag- en hoogvenen. 
In het mosdek zijn ook voor leken duidelijke verschillen zichtbaar, waaruit we iets over het water, de geschiedenis en de mogelijke toekomst af kunnen leiden. Het ligt in de bedoeling dit ook in het gevormde veen door middel van enkele eenvoudige “metingen” aan te tonen.
Laarzen worden sterk aanbevolen. Wie een loep ter beschikking heeft, kan daar veel plezier van beleven.

Wat, waar, wanneer?
Aanmelding is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld om e.e.a. zo goed mogelijk voor te bereiden en eventueel vooraf nog informatie te kunnen toesturen of wijzigingen door te geven. Aanmelden: geert@jolicoeur.nl

Om 09.00 uur is het vertrek bij de parkeerplaats aan de noordzijde van het station in Steenwijk. Een tweede verzamelpunt om 09.30 uur is de parkeerplaats van het Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27 in Ossenzijl. De excursie duurt tot ongeveer 12:30 uur.