Picknickset cadeau voor Nationaal Park

vrijdag 22 februari 2013

Op zaterdag 23 februari is Nationaal Park Weerribben-Wieden een duurzame picknickset rijker. Koert van der Scheer van Meijer Hout uit Dronten heeft deze gezellige picknick plek onthult bij het Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. Buurvrouw van het Bezoekerscentrum, mevrouw van de Berg heeft hem daarbij geassisteerd.  Hiermee is Meijer Hout het eerste bedrijf van 2013 dat een bijdrage ‘in natura’ levert aan het Nationaal Park.

Twee miljoen mensen
Er komen jaarlijks bijna twee miljoen mensen naar Weerribben en Wieden om te genieten van de natuur, de rust en de ruimte én de vele activiteiten die hier te doen zijn. Om iedereen de gelegenheid te geven  het gebied optimaal te kunnen beleven zijn er vele voorzieningen getroffen. Denk bijvoorbeeld aan kanoroutes, aanlegsteigers, wandel- en fietspaden en uitkijkpunten. Deze voorzieningen moeten goed onderhouden worden om de veiligheid te kunnen blijven garanderen en de kwaliteit hoog te houden zodat vele mensen kunnen blijven genieten van het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden. 

'Join the club'
De voorzieningen en activiteiten die wel wat steun kunnen gebruiken zijn gebundeld in een nieuw sponsorboekje “Join the Club!”. Naast bijvoorbeeld laarzenpaden, tjaskers, JeugdNatuurClubs en een vogelkijkhut die gesponsord kunnen worden, staan ook nieuwe robuuste picknicksets op het verlanglijstje. Aannemer Derk Oosterhuis was in 2012 de eerste en Meijer Hout in 2013 die zich verbonden voelden met Nationaal Park Weerribben-Wieden en door hun bijdrage een steentje bijdroegen aan de kwaliteit en de beleefbaarheid van dit unieke stukje natuur. Wie volgt…..?

Het sponsorboekje “Join the Club” is te downloaden of af te halen bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster en Buitencentrum Weerribben te Ossenzijl.