Nationaal Park klaar voor een mooie week

woensdag 5 april 2017

Nationaal Park Weerribben-Wieden is klaar voor een week vol activiteiten. Pasen is namelijk het startsein voor de tweede Weerribben-Wieden Week. De organisatie gaat uit van een drukbezochte week. Het gevarieerde programma nodigt bezoekers van alle leeftijden in ieder geval uit voor een bezoek aan het Nationaal Park.

Bewoners
De Weerribben-Wieden Week is voor bewoners een uitgelezen moment om die eigen achtertuin op een andere manier te ontdekken. De eerste activiteit is op zaterdag 15 april. Dan kunnen liefhebbers een tochtje maken op de Groene Wensboot in Ossenzijl. Dit kan tussen 11.00 en 16.00 uur. Ook is er die dag vanuit Zwartsluis een vaartocht naar de reeën in De Wieden.

Varen kan ook op 20 april. Dan is er een speciale vaarexcursie voor bewoners. Voor slechts 2,50 euro krijgen Steenwijkerlanders de meest bijzondere plekken in De Weerribben te zien. Een plekje aan boord reserveren is wel noodzakelijk. Dit kan hier.

Een dag later biedt Nationaal Park ouderen (met hun begeleiders) een volledig verzorgde tocht door Wieden en Weerribben aan. En zaterdag 22 april is de dag voor de kinderen uit Steenwijkerland en wijde omgeving. Ze ontdekken bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster dan de ‘big five’ van het Nationaal Park. Dat doen ze door het afleggen van een activiteitencircuit. Om 13.30 uur opent een slangendeskundige de middag.

Andere hoogtepunten van de week lijken op voorhand de Paas(loo)brunch bij ’t Binnenhof in Paasloo, de schemerwandeling op de Woldberg en de afsluitende fietsdag op 23 april. Voor een aantal activiteiten is reserveren via deze site nodig. Extra voordelig meedoen kan met de kortingsbonnen die uit de Steenwijkerland Expres kunnen worden geknipt.

De organisatie heeft banners en flyers verspreid bij enkele regionale supermarkten.