Programma 'Weerribben-Wieden Week rond

woensdag 22 maart 2017

Nationaal Park biedt afwisselend programma voor jong en oud

Het programma van de tweede Weerribben-Wieden Week is rond. Bewoners en bezoekers genieten tussen 15 en 23 april extra van het Nationaal Park dankzij een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Jong en oud komen daarbij aan hun trekken. Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld een Kinderdag én ‘Nostalgisch Weerribben-Wieden’. Die laatste activiteit moet een schat aan verhalen over vroeger opleveren. Nationaal Park Weerribben-Wieden organiseert dit evenement op vrijdag 21 april voor de oudere inwoners van Steenwijkerland. Twintig ouderen trekken -indien gewenst mét begeleider- er op uit in de streek van hun jeugd. Ze gaan varen rond Giethoorn, nuttigen een boerenlunch bij De Fanfare en rijden met de bus door Weerribben-Wieden. Een dag vol oude herinneringen en nieuwe ervaringen. De organisatie biedt deze dag (ook geschikt voor rolstoelgebruikers) gratis aan! Wie mee wil, moet wel snel reageren via n.vanderlaan(at)ivn.nl.

Kinderdag
Voor een veel jongere generatie staat zaterdag 22 april een Kinderdag op de kalender. Bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster ontdekken ze de ‘big five’ van Weerribben-Wieden: kinderen leven zich uit op een activiteitencircuit over de ringslang, vos, ree, zeearend en otter. Wie dit circuit voltooit, krijgt als bewijs een stoere survivalarmband. Een slangendeskundige opent om 13.30 uur de middag.

De rest van het programma van de tweede Weerribben-Wieden Week biedt mooie activiteiten voor alle leeftijden. Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo verzorgt een Paas(loo)brunch, fotografe Astrid Kant geeft een weidevogellezing en bewoners kunnen het water op tijdens een vaarexcursie. Zelf bewegen en van de natuur genieten kan tijdens de schemerwandeling op de Woldberg, een cultuurhistorische wandeling op De Eese en de afsluitende fietsdag op zondag 23 april. Een estafette van natuurfotografen en een speurtocht per boot naar reeën in De Wieden maken het aanbod van de week compleet.

Bewoners en bezoekers kunnen gratis of voor een klein bedrag deelnemen aan de activiteiten. Voor een aantal is vooraf aanmelden noodzakelijk. Het complete programma van de Weerribben-Wieden Week.