Nog meer Weerribben-Wieden Week 2017

Tijdens de tweede editie van de Weerribben-Wieden Week gebeurt en van alles voor jong en oud in en om Weerribben en Wieden. Voor de meeste activiteiten kunnen bewoners zich zelf aanmelden of spontaan deelnemen, voor anderen activiteiten is de voorbereiding al in een vroeg stadium gestart en zijn deelnemers benaderd om mee te doen.

Foto's gemaakt door leerlingen uit Kuinre tijdens 1e Weerribben-Wieden Week 2016Natuurfotografieworkshops 19 en 20 april
Onder begeleiding van fotografe Sterre Delemarre verdiepen leerlingen van Basisschool De Wiedekieker uit St. Jansklooster en 't PuzzelsTuk uit Tuk zich in de kunst van het maken van een mooie foto. Na een workshop met onder andere aandacht voor licht, horizon, details en verschillende houdingen om foto's te maken, gaan de leerlingen zelf aan de slag. Het resultaat van hun natuur- en cultuurfoto's kunt u in mei bewonderen tijdens twee tentoonstellingen. We houden u op de hoogte van de openingen en de locaties van beide exposities!

Verwendag Groen Wens Boot, 19 april
Voorafgaand aan de Weerribben-Wieden Week konden mensen met een beperking uit de Gemeente Steenwijkerland genomineerd worden om eens lekker een dagje met het hele gezin/vrienden op pad te gaan met de Groene Wens Boot. Heerlijk varen door Nationaal Park Weerribben-Wieden in een aangepaste boot die van alle gemakken is voorzien en genieten van de mooie omgeving en elkaar. Op woensdag 19 april zal de "uitgekozen genomineerde" te vinden zijn op het water van Weerribben en Wieden.

Beulakerwijde vaartocht 18, 19, 20 april
Leerlingen van groep 7/8 maken een vaartocht op de Beulakerwijde. De schipper vertelt over de tijd dat veenbazen en veenarbeiders met hun gezinnen hier leefden. Deze vaartocht sluit aan bij de musical Storm over de Beulacke, die op 19 mei in de Meenthe wordt uitgevoerd.

Nostalgisch Weerribben-Wieden 21 april
Speciaal voor de oudere inwoners van Steenwijkerland en hun begeleider ( mantelzorger, familielid, vriend/vriendin) is een speciale dag georganiseerd om er op uit te trekken en mooie plekken van het gebied ( weer eens) te bezoeken én om verhalen met elkaar uit te wisselen!