Gratis een dagje met de Groene Wens Boot op pad

vrijdag 10 maart 2017

Tweede Weerribben-Wieden Week op de agenda
Gratis een dagje met de Groene Wens Boot op pad

Een uitgelezen mogelijkheid om verrassende plekken in eigen regio te ontdekken: de Weerribben-Wieden Week. Die staat van 15 tot en met 23 april voor de tweede keer op de agenda. Een week lang zijn er dan veel activiteiten in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Als opwarmer op de week geeft de organisatie een gratis dagtocht met de Groene Wens Boot weg.

De boot is speciaal ontworpen voor mensen met een beperking die ook willen genieten van het natuurschoon in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Gezinnen of vriendengroepen trekken vanuit Ossenzijl, onder stuurmanschap van de bevoegde Groene Wens Boot schippers, Weerribben-Wieden binnen. Aan boord is plek voor tien opvarenden, waaronder maximaal twee mensen in een rolstoel of één in een rolbed. Het schip beschikt over een tillift. Opvarenden regelen zelf eten en drinken, al kan de Groene Wens Boot uiteraard ook aanmeren bij een horecavoorziening.

Ook op woensdag 19 april vaart de Groene Wens Boot uit. Bedoeling is dat iemand met een beperking dan de dag van het jaar beleeft. Samen met vrienden of familieleden geniet deze inwoner van Steenwijkerland van zijn eigen achtertuin. “Mensen kunnen hiervoor kandidaten nomineren. Wij horen graag waarom zij iemand een uitje met de Groene Wens Boot gunnen”, zegt de organisatie. Inzendingen kunnen worden gemaild naar
info@np-weerribbenwieden.nl. Op 10 april maken we bekend wie op 19 april op pad mag met de bijzondere boot.

De boottocht is een van de onderdelen van de Weerribben-Wieden Week. Tijdens de eerste editie genoten regiobewoners vorig jaar van wandelingen, vaartochten, workshops en andere (kinder)activiteiten. Ook dit keer zijn er dagelijks activiteiten voor jong en oud. De organisatie maakt binnenkort het volledige programma bekend.

Kijk voor meer informatie over de Groene Wens Boot op www.groenewensboot.nl