Weerribben-Wieden Week 2017

Van zaterdag 15 april tot en met zondag 23 april vindt de tweede editie plaats van de Weerribben-Wieden Week.

Een week  boordevol activiteiten voor en door bewoners in en om Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ontdek tijdens de Weerribben-Wieden Week je eigen achtertuin. Voor creatievelingen, actievelingen, rustzoekers, jong en oud is er van alles te beleven.

Hieronder vindt u het programma van de onderdelen waar aan mee kunt doen. Daarnaast gebeurt en nog veel meer.... Hou ook de Facebookpagina, de supermarkten en de kranten in de gaten.

Een klein voorproefje voor de kids die op zaterdag 22 april op zoek kunnen naar de "Big Five van Weerribben-Wieden" : 
Lijst met dingen die je gedaan moét hebben in het Nationaal Park

zaterdag 15 april Maak kennis met de Groene Wens Boot: genieten op het water voor iemand met een beperking en het hele gezin. Kom zelf eens ervaren wat de Groene Wens Boot is tijdens korte vaartochtjes. Opstappen tussen 11 en 16 uur bij Buitencentrum Weerribben, Hoogeweg 27 te Ossenzijl.

Speuren naar reeën vanaf het water met 'Varen in de Wieden". Vertrek om 19.00 uur bij zwembad de Kragge,  Julianastraat 24 in Zwartsluis. Reserveren noodzakelijk en gebruik de code #WWWeek2017 voor 50% korting

Programma Weerribben-Wieden Week 2017
zondag 16  april Paas(loo)brunch: een heerlijke brunch én kinderbrunch inclusief gezellige gezinsactiviteit bij Restaurant 't Binnenhof te Paasloo. De kinderen worden ontvangen door de Paashaas en Berend Bever. Aanvang 10:30 uur, reserveren verplicht, gebruik de actiecode #WWWeek 2017 voor een gratis consumptie.

Speuren naar reeën vanaf het water met 'Varen in de Wieden". Vertrek om 19.00 uur bij zwembad de Kragge,  Julianastraat 24 in Zwartsluis. Reserveren noodzakelijk en gebruik de code #WWWeek2017 voor 50% korting

maandag 17 april Paas(loo)brunch: een heerlijke brunch én kinderbrunch inclusief gezellige gezinsactiviteit bij Restaurant 't Binnenhof te Paasloo. De kinderen worden ontvangen door de Paashaas en Berend Bever. Aanvang 10:30 uur, reserveren verplicht, gebruik de actiecode #WWWeek 2017 voor een gratis consumptie.

Natuurfotografie-estafette: Vier natuurfotografen die veel tijd doorbrengen in Nationaal Park Weerribben-Wieden vertellen u over de juiste locaties, welke apparatuur zij gebruiken, of de foto’s wel of niet bewerkt worden achteraf en verklappen het verhaal achter hun foto's. Dit doen zij in de vorm van een estafette, het startschot klinkt om 10 uur en na het virtuele stokje drie keer te hebben overgegeven wordt  om 16:00 uur de finish bereikt. Kijk hier  voor een kaartje met de locaties, de namen van de fotografen en de tijdstippen.

woensdag 19 april Weidevogellezing.  
Astrid Kant, weidevogelbeschermster in hart en nieren, neemt je mee in de wereld van de weidevogels. Al vele jaren fotografeert zij vanuit een schuilhut het geheime leven van de weidevogels. Alle Nederlandse weidevogels komen aan bod tijdens deze  lezing bij Bezoekerscentrum De Wieden in St.Jansklooster van 20:00  tot 22:00 uur. Krijg €2,50 korting met de code l3zing@1704. Reserveren noodzakelijk.
donderdag 20 april Bewonersvaarexcursie in De Weerribben:
Vertrek 19.00 uur vanaf Buitencentrumcentrum Weerribben, Hoogeweg 27  te Ossenzijl. Geniet van een relaxte tocht van 2 tot 2,5 uur door je eigen achtertuin. Nu alleen tijdens de Weerribben-Wieden Week voor € 2,50 p.p.  Reserveren noodzakelijk.
vrijdag 21 april Cultuurhistorische wandeling op landgoed heerlijkheid de Eese,  deze rondleiding, nu gratis tijdens de Weerribben-Wieden Week,  voert u langs vele mooie plekken op De Eese die allemaal hun eigen verhaal vertellen.: Vertrek om 18:30 uur,  vanaf de Grote Schuur, van Karnebeeklaan 7a, 8347 WB Eesveen. Meer informatie en aanmelden

Dagje Nostalgisch Weerribben-Wieden voor oudere inwoners van Steenwijkerland. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

zaterdag 22 april Kinderdag bij Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1 te St. Jansklooster. Ontdek de “big five van Weerribben-Wieden”.
13:30 uur feestelijke opening met een slangendeskundige (dat wil je niet missen!) . Vervolgens een activiteitencircuit over de ringslang, vos, ree, zeearend en otter. Voor alle kinderen die het circuit voltooien ligt er een stoere survivalarmband  klaar. De middag duurt tot 16:00 uur.

Schemerwandeling op de Woldberg: geniet van de overgang van dag naar nacht tijdens een wandeling onder begeleiding van een ervaren gids. Start om 19:30 uur bij Tuks Theehuis, duur circa 1,5-2 uur. Nu gratis tijdens de Weerribben-Wieden Week, reserveren is niet nodig. 

zondag 23 april Fietsdag!
Pak je fiets en maak eens rondje door je eigen achtertuin. Verzin zelf een route of maak gebruik van een van de vele fietsroutes zoals het Rondje Gezond of de Weidevogelroute die met de bon uit de krant gratis is af te halen bij Bezoekerscentrum De Wieden.

 Persberichten: