Cursus "Kent u Weerribben-Wieden?"

donderdag 1 september 2016

Steeds meer bewoners in en rondom De Weerribben en De Wieden zijn geïnteresseerd in de achtergronden, de geschiedenis en wat er te beleven is in hun (nieuwe) woon- en werkomgeving. Nationaal Park Weerribben-Wieden en de Volksuniversiteit Meppel-Steenwijkerland hebben een korte cursus ontwikkeld waardoor u meer betrokken wordt bij het huidige landschap en de natuur in uw ‘achtertuin’, het ‘Weerribben-Wieden gebied’.

Korte cursus
Op de 2 cursusavonden worden een aantal thema’s uitgelicht zoals: Hoe is het landschap van onze streek ontstaan, de cultuurhistorie van het gebied, welke planten en dieren komen er voor en hoe gaan we hier mee om. Op de tweede avondbijeenkomst zal ook op een interactieve manier ingegaan worden op de mogelijkheden van de invulling van uw vrije tijd in de streek. De derde bijeenkomst is een dag vullende veldexcursie, waarbij de deelnemers met een bus en te voet op ontdekkingstocht door het gebied gaan.

Meer informatie en aanmelding
De kosten voor deze cursus bedragen €85,=. Dit is een all inclusive prijs:  cursusmap,informatiematerialen en kaart van het gebied, koffie/thee tijdens de cursusavonden, lunch en bustocht tijdens de excursiedag. Heeft u interesse om deze cursus te volgen? Wilt u zich aanmelden of eerst wat meer weten? Kijk dan op de website van de Volksuniversiteit Meppel-Steenwijkerland.