Eerste Weerribben-trail

zaterdag 11 juni 2016

Op zaterdag 9 juli vindt er in het Nationaal Park Weerribben-Wieden de eerste ‘Weerribben-trail’ plaats. Trailrunning is immens populair bij de hardlopers, en vindt vooral op onverharde en uitdagende routes plaats. Staatsbosbeheer werkt met Run2Day Zwolle samen om deze Weerribben-trail te organiseren.

Uitdagende route
Er zal tijdens de Weerribben-trail een route uit worden gezet van 5 kilometer en deze kan maximaal 3 keer gelopen worden wat totaal op 15 km komt. De route zal in een verscheidenheid van landschap plaats vinden, en ook voor de beginnende en de ervaren trailrunner genoeg uitdaging geven.

Start en finish
De start van Weerribben-trail is om 10 uur bij het Buitencentrum De Weerribben van Staatbosbeheer in Ossenzijl en de finish is op het terras van camping de Kluft wat op een steenworp afstand ligt. Daar kan men na die tijd ook douchen. Voor deelnemers die er een weekendje weg van willen maken is nog plaats op de camping de Kluft, zie www.dekluft.nl. Of maak er een leuke familiedag van met een bezoek aan het nieuwe kabouterpad bij het Buitencentrum of een vaartocht in De Weerribben.

Inschrijven
Deelnemers aan de eerste Weerribben-trail dienen zich in te schrijven via inschrijven.nl of via de versnelde link: http://tinyurl.com/weerribben.
Kosten zijn €15,- per persoon en het inschrijfgeld komt ten goede aan de recreatieve voorzieningen in De Weerribben. Ook krijgen de deelnemers nog een leuke aandenken aan de trail.