Kennis maken met Junior Rangers bij ‘Wat drijft jou?’

zaterdag 28 mei 2016

Tijdens de Weerribben-Wieden Week van het Nationaal Park wordt er op zaterdag 28 mei het evenement ‘Wat drijft jou? georganiseerd.
Een middag vol met activiteiten voor jong en oud bij het Buitencentrum De Weerribben in Ossenzijl.
Tijdens deze middag is het ook mogelijk om kennis te maken met de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Wat drijft jou?
Voor jongeren die meer willen weten over de leuke activiteiten die voor de Junior Rangers worden georganiseerd in Nationaal Park Weerribben-Wieden en die tussen de 12 en 15 jaar oud zijn, kunnen dus kennis maken met Junior Rangers bij het evenement ‘Wat drijft jou?
Op zaterdag 28 mei om 13.00 uur starten we hiervoor met een speciaal programma voor hen bij het Buitencentrum De Weerribben in Ossenzijl.
Hier zullen Junior Rangers in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar klaar staan om samen met de geïnteresseerde jongeren verschillende onderdelen van het evenement te beleven en nader kennis te maken. Het programma duurt tot 15.00 uur en opgave vooraf is niet nodig.
Voor een impressie van deze kennismaking, klik hier

Wat zijn Junior Rangers?
Junior Rangers zijn jongeren die in de omgeving van Nationaal Park Weerribben-Wieden wonen en die graag actief bezig zijn in ‘hun achtertuin’, het Nationaal Park. Zij komen maandelijks een zaterdagochtend bij elkaar en voor én door  hen worden leuke activiteiten georganiseerd in de natuur van Weerribben en Wieden, zoals: mee met de boswachter of een natuurgids, aan het werk in de natuur, deelnemen of assisteren bij evenementen bij bezoekerscentra, padden overzetten, kanoën in het moeras, internationale uitwisselingen, kampen en dergelijke. Jongeren, die nu net naar het voortgezet onderwijs gaan of al langer daar op zitten, kunnen bij de Junior Rangers van het Nationaal Park terecht.
Junior Rangers Nederland is een jongerenprogramma van IVN Nederland.

Samen de natuur beleven
Dat is de insteek van de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden, jongeren met een passie voor natuur. Het gaat om de beleving van de natuur en het leren van de omgeving. Het programma is niet gericht op het uit het hoofd leren van bijvoorbeeld plantensoorten. Beleving en samen plezier hebben in de natuur staat voorop.
Ook wordt er aandacht besteed hoe je met de natuur moet om gaan en wat je moet doen om het te behouden. Een deel van de activiteiten bestaat uit het werken in de natuur. In totaal zijn er nu 35 gecertificeerde Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar.

Meer informatie over Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden is te vinden: