Natuurfotografie-estafette

© Gert StegemanDe Weerribben en Wieden zijn fotogeniek. Of je nu een foto maakt met je telefoon of met de duurste camera, iedereen kan hier mooie foto's maken. Maar wat maakt een foto nu écht bijzonder? Hoe krijg die bewegende vogels en libellen scherp op de gevoelige plaat? Hoe maak je een mooie landschapsfoto’s en hoe krijg je een molen het best in beeld? Waar zijn de beste plekjes en wat is een goede compositie en hoe vang je het licht het mooist in je foto?

Lokaties
Vier natuurfotografen die veel tijd doorbrengen in Nationaal Park Weerribben-Wieden lichten een tipje van de sluier op. Zij vertellen u over de juiste locaties, welke apparatuur zij gebruiken, of de foto’s wel of niet bewerkt worden achteraf en vertellen het verhaal achter hun foto's. Dit doen zij in de vorm van een estafette, het startschot klinkt op maandag 17 april - Tweede Paasdag-  om 10 uur en na het virtuele stokje drie keer te hebben overgegeven wordt  om 16:00 uur de finish bereikt. Kijk hier voor het kaartje met de locaties en de tijden van de fotografen.

lokatie fotograaf 
 
10.00-13:00 uur, op het vlonderpad bij Bezoekerscentrum De Wieden, St. Jansklooster Fotograaf: Paul van Gaalen
11.00-14.00 uur Vogelkijkhut De Auken, Giethoorn Fotograaf: Gert Stegeman
12.00 - 15.00 uur Visvijver aan de Woldlakeweg Scheerwolde ( met navigatie, hou nr. 18 aan) Fotograaf: Albert Steenbergen
13.00 - 16.00 uur, Spinnenkopmolen aan de Hoogeweg te Kalenberg ( nabij nummer 2) Fotograaf: Theo de Witte