Samen aan de slag in de eendenkooi

maandag 11 januari 2016

Tijdens de jaarlijkse oudermorgen van de Junior Rangers Nationaal Park Weerribben-Wieden werden de ouders bijgepraat én gingen ze gezamenlijk aan het werk in de Kloosterkooi in Kalenberg.

Jaaroverzicht Junior Rangers
Dit keer was het 'bijpraat' moment in het kerkje 't Lokaal in Kalenberg. De ouders en de Junior Rangers keken terug naar de vele activiteiten die ze in het afgelopen jaar hebben gedaan. Daarnaast werd er in vogelvlucht het programma besproken wat er in 2016 in de planning staat.
Junior Rangers 2015 in beeld, klik hier

Samen de Kloosterkooi in
Vervolgens werd er gezamenlijk de handen uit de mouwen gestoken in de Kloosterkooi in Kalenberg. In de eendenkooi zijn in het najaar 2015 op grote schaal essen gekapt. De bomen waren aangetast door de essentakziekte. Hierdoor rotten de bomen van binnen uit en in de afgelopen tijd vielen de bomen 'spontaan' om bij windstil weer. Vanuit veiligheidsoverwegingen heeft Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel daarom alle essen in de eendenkooi gekapt. Dit leverde een groot 'slagveld' op aan omgezaagde bomen.
De Junior Rangers hebben samen met hun ouders onder leiding van Siebrand de Boer van Staatsbosbeheer De Weerribben geholpen om een deel van het gezaagde hout op te ruimen. En dat deden ze met veel enthousiastme en energie!

Meer informatie over Jeugdactiviteiten in Nationaal Park Weerribben-Wieden, klik hier