Sinterklaas in Weerribben en Wieden

donderdag 12 november 2015

Vanuit Spanje komt Sinterklaas op 14 november in Nederland aan in Meppel!
Omdat hij toch vlak in de buurt is, komt hij een week later op zaterdag 21 november ons een bezoek brengen bij het Bezoekerscentrum De Wieden van Natuurmonumenten in St. Jansklooster. Als alles goed gaat, komt hij om 14.00 uur met zijn pakjesboot aan over de Beulakerwijde.
Kinderen, ouders, opa’s en oma’s zijn deze dag vanaf 12.30 uur welkom aan het Beulakerpad, om te knutselen en er voor te zorgen dat de kinderen er feestelijk uitzien voor deze speciale gelegenheid.

Zie ginds komt de stoomboot in De Wieden…
Voor kinderen van alle leeftijden valt er deze dag voldoende te knutselen. De kleinste kinderen kunnen een mooie tekening maken voor Sinterklaas. Ondertussen kunnen ouders en grootouders in de winkel van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten terecht voor leuke december aankopen. Na aankomst en een kort bezoek aan het bezoekerscentrum gaat Sinterklaas met zijn Pieten door naar het dorpshuis in St. Jansklooster.

Schoen zetten bij de boswachter in De Weerribben
Creatieve kinderen opgelet: Knutsel en kleur je eigen boswachtersschoen!
Staatsbosbeheer heeft samen met de Pieten van Sinterklaas een knutselplaat gemaakt van een boswachtersschoen.
Deze knutselplaat kan tussen 14 november en 4 december opgehaald worden bij Buitencentrum De Weerribben van Staatsbosbeheer in Ossenzijl.
Wie weet ontvang je gelijk iets leuks om er in te stoppen, wanneer je hem klaar hebt....
Kijk wel even naar de openingstijden van het Buitencentrum De Weerribben. Dit centrum is in de winterperiode alleen geopend op donderdag en zondagmiddag.