Het seizoen is begonnen voor de jeugd!

donderdag 17 september 2015

De jeugd van de JeugdNatuurClub's en de Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn allemaal begonnen aan hun nieuwe seizoen 2015-2016.
Voor alle groepen waren de afgelopen tijd kennismakingsbijeenkomsten georganiseerd en hier was veel belangstelling voor.

JeugdNatuurClub De Weerribben
In Ossenzijl begonnen de kinderen met het thema water, Door verschillende proefjes te doen met en van water leerden de kinderen meer over water. Er werden waterbeestjes uit het water gevist en waterproefjes gedaan, zoals de test hoe een schaatsenrijder op water kan lopen. Ook werd water gefilterd om te zien hoe vies of schoon het water was en werd het getest op helderheid, zuurgraad en temperatuur. Na al die onderzoeken smaakten de waterijsjes na afloop prima!

JeugdNatuurClub De Wieden
In Sint Jansklooster is gestart met veel afwisselende activiteiten. Sommigen hebben een fittest gedaan, er werd gewerkt aan een nieuwe ringslangenhoop, knopen zijn gemaakt en er is geleerd hoe je met een kompas kunt werken. Anderen hebben zich gecamoufleerd, sporen gezocht, in het riet gedwaald of waterbeestjes gevangen. Vooral het rivierkreeftje en de visjes werden uitgebreid bekeken.

Junior Rangers Nationaal Park Weerribben-Wieden
Jongeren die naar de middelbare school gaan konden in Sint Jansklooster kennismaken met de Junior Rangers. Ze hielpen met hooien en samen met de Junior Rangers en speciale genodigden keken ze naar de 'sneak preview' van de film 'Holland - Natuur in de Delta'. Naar aanleiding van de film verdiepten ze zich ook in de onderwaterwereld van het Nationaal Park. De zelfgevangen vissen en kikkers waren natuurlijk helemaal top!

Activiteiten seizoen 2015-2016
Meer informatie over de activiteiten van komend seizoen voor de verschillende groepen kunnen op deze website worden gevonden bij:
- JeugdNatuurClub De Weerribben
- JeugdNatuurClub De Wieden
- Junior Rangers Nationaal Park Weerribben-Wieden

Wil je alsnog kennismaken of informatie?
Voor meer informatie over de JeugdNatuurClub’s, de Junior Rangers of alsnog komen kennismaken, dan kan men contact opnemen met:
Erica Zwanenburg: info@np-weerribbenwieden.nl, tel: 06-55594572 of kijk op deze site bij JeugdNatuurActief