Nieuwe vrienden en andere nationale parken leren kennen

maandag 10 augustus 2015

De Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn afgelopen zomer naar verschillende internationale Junior Ranger kampen geweest.

Nuuksio National Park - Finland
Zo is er in de periode 11 juli t/m 19 juli een delegatie naar Finland naar het Nuuksio National Park in de buurt van Helsinki geweest. Hier hebben ze een volle week opgetrokken met andere Junior Rangers uit 11 andere Nationale Parken uit Europa.
Een vol, maar erg leuk en leerzaam programma kregen ze van de Finse Junior Rangers aangeboden. Zoals het onderhouden van bospaden, het maken van een groot drijvend nest voor een typisch Finse vogel, moerasvoetbal, veel educatieve tochten, een bezoek aan een bezoekerscentrum en het Werelderfgoed Suomenlinna, een oud zeefort bij Helsinki. 

National Park Wattenmeer - Duitsland
Van 2 augustus t/m 7 augustus was het Internationaal Junior Ranger Teenagercamp in Noord Duitsland aan de Waddenzee. Het was een uitwisselingskamp waarbij vanuit Duitsland zes verschillende groepen waren vertegenwoordigd en vanuit Nederland drie groepen. Het programma was evenals in Finland door de Junior Rangers zelf gemaakt en er werd kennis gemaakt met het wad, de Noordzee, de visserij, zeehonden en hiernaast maakten ze kennis met de specifieke cultuur in Oost-Friesland, zoals het ritueel rondom het drinken van thee en het deelnemen aan een zangkoor.

Nieuwe vrienden
Bij alle kampen zijn er nieuwe vrienden gemaakt, waarbij veel ideeën en natuurervaringen werden gedeeld. In de toekomst houden de jongeren met elkaar contact via de social media.

Impressies van de kampen zijn goed te zien op de Facebook-pagina van de Junior Rangers, klik hier

Informatie Junior Ranger Nationaal Park Weerribben-Wieden, klik hier
Informatie Junior Ranger Nederland, klik hier