Groene voorlichters bijgepraat over grote vuurvlinder

dinsdag 19 mei 2015

De voorlichters van Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn door Henk de Vries van de Vlinderstichting in Muggenbeet bijgepraat over de bijzondere grote vuurvlinder, die nu alleen nog veel in De Weerribben voorkomt.
Twee keer per jaar komen zowel de beroeps- als de vrijwillige voorlichters van de terreinbeherende organisaties en van de IVN afdeling Noordwest Overijssel bij elkaar om zich te laten informeren over de laatste stand van zaken in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Deze informatie gebruiken ze bij hun rondleidingen, vaartochten, fietsexcursies e.d. 

Grote vuurvlinder
Rondom Muggenbeet zijn diverse maatregelen in de planning om de grote vuurvlinder te helpen om vanuit De Weerribben naar De Wieden te komen. De vlinder komt alleen nog voor in het natuurgebied De Weerribben en de Rottige Meenthe. Het natuurgebied De Wieden komt de grote vuurvlinder echter bijna niet voor. Er wordt nu geprobeerd om de smalle verbinding tussen De Weerribben en De Wieden - rondom Muggenbeet - beter geschikt te maken tot leefgebied van de grote vuurvlinder. Op die manier wordt er geprobeerd om het voor deze vlinder nog makkelijker te maken, om ook naar De Wieden te komen.

Wil je meer weten?
Ga mee met één van de vele excursies, die in ons Nationaal Park worden georganiseerd.
Of kijk hier