Word Slootjesexpert!

maandag 8 juni 2015

Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft?
Kom van alles te weten over waterplanten en waterdieren tijdens de IVN Slootjesdagen!
Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen met IVN Noordwest Overijssel op zondag 14 juni samen met hun (groot)ouders op ontdekkingsreis in een doodgewone sloot. Onder begeleiding van een IVN-natuurgids gaan de kinderen met een schepnet en een loep op onderzoek rondom en in de sloot!

Het wateronderzoek is doorlopend van 11.00 uur  tot  en 16.30 uur en vindt plaats bij  het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27 te Ossenzijl. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Wie zich van te voren aanmeldt via elsheibrink@hotmail.com of tel: 06-57187354 krijgt een gratis mini water doe-boekje cadeau!

Ben je nieuwsgierig naar IVN Slootjesdagen in de rest van Nederland?
Op www.ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van alle locaties.
Bestel meteen de gratis IVN Scharrelkids zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken.
Leuk om te weten: de zoekkaart kan tegen water!
Je (klein)kinderen kunnen ermee in de regen lopen en er zelfs mee zwemmen!

Over IVN
IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. IVN laat jong en oud zélf beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.
Juist voor kinderen. Zelf onderzoeken, ervaren, frisse lucht, vieze handen, waterbeestjes vangen en vlotten bouwen.
Het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter.
Lokaal organiseren ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.