Buitenfestival Ossenzijl

zondag 29 maart 2015

Staatsbosbeheer organiseert voor de vierde keer het Buitenfestival in Nationaal Park Weerribben-Wieden.
Het festival gaat op 3 mei om 11.00 uur van start bij Buitencentrum Weerribben; Hoogeweg 27 te Ossenzijl met tal van leuke en leerzame activiteiten en een gezellige lentefair. Het thema dit jaar is “Lente…nieuw leven”.

Activiteiten voor heel het gezin
Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan er in en om Buitencentrum veel leuke activiteiten op het programma. Rondom de centrale tent zijn er verschillende doe- en ontdekpleinen. Kinderen kunnen op het knutselplein nestkastjes timmeren. Ook kunnen ze op waterdiertjessafari met de junior rangers of klauteren op de survivalbaan. Op het smulplein staat de vuurkorf waar iedereen een broodje kan roosteren. Op het kinderplein zitten vrijwilligers klaar om je te verrassen met leuke spelletjes.

Rondom het Buitencentrum
Rond het Buitencentrum zijn nog een aantal leuke activiteiten. Er zijn diverse vaarexcursies. Kinderen kunnen ook nog een ritje maken met de boswachterquad of paard en wagen. Of zaag je eigen onderzetter! In de tent naast het Buitencentrum kunnen volwassenen heerlijk ontspannen en genieten van biologische drankjes. Voor de waaghalsen liggen er waterloopballen klaar om het water van de Weerribben onveilig te maken en voor de allerkleinste is er een springkussen aanwezig.

De toegang van het Buitenfestival is gratis. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.