Informele uitwisseling ervaringen werkbezoek

25  personen hebben bij Grandcafé Fanfare in Giethoorn nagepraat over het succesvolle werkbezoek 10 en 11 april aan Nationaal Park De Biesbosch en Nationaal Park Hoge Kempen.
De deelnemers werden door het werkbezoek geïnspireerd en geïnformeerd over o.a. werkprocessen bij de andere nationale parken. Hierbij bleek dat er in ons eigen gebied al heel wat goede structuren liggen. Bij andere onderwerpen –zoals het Poortenconcept dat in het Nationaal Park de Hoge Kempen wordt gehanteerd- zou misschien best onderzocht kunnen worden of dit ook in ons gebied toegepast zou kunnen worden.
De ervaringen van het werkbezoek zijn geïnventariseerd en alle suggesties voor o.a. een organisatiemodel, financiering,  visitormanagement worden nu meegenomen in het vervolg proces.

Communicatie
Op dit moment zitten we in een verbindende fase van het proces van Nationaal Park Weerribben-Wieden - nieuwe stijl.
Een kleine groep bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Steenwijkerland, ondernemers, terreinbeherende organisaties ontwikkelen dit proces nu verder. Het proces kan via deze website, maar ook via Facebook en Twitter gevolgd worden. Hiernaast zullen er digitale nieuwsbrieven vanuit het Nationaal Park Weerribben-Wieden worden verzonden aan belangstellenden. Op deze manier kan het proces zo goed mogelijk gevolgd worden.
De volgende stap in het proces is een gesprek met de Plaatselijke Belangen van de gemeente Steenwijkerland op 29 april

Meer informatie over het proces, klik hier