Cursus jeugdnatuurbegeleider start binnenkort

donderdag 18 september 2014

Vind je het leuk om met kinderen de natuur in te gaan? Dan is de cursus jeugdnatuurbegeleider wellicht iets voor jou! 


IVN cursus
De IVN Jeugdnatuurbegeleiderscursus Noordwest-Overijssel is een samenwerking van IVN Overijssel, IVN afdeling Noordwest-Overijssel en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het cursusteam bestaat uit IVN vrijwilligers en IVN beroepskrachten. De cursus leidt bestaande en nieuwe talenten op die hun kennis willen verdiepen en aan de slag willen met het begeleiden van kinderen van 6-12 jaar met buitenactiviteiten. Flora- en faunakennis is niet direct noodzakelijk, wel belangstelling voor de natuur en vooral het willen en kunnen samenwerken met kinderen. Het is een leuke en interactieve cursus waarin je zelf ook (individueel en in subgroepen) aan de slag gaat met praktijkopdrachten. De doelen zijn:

• het leren organiseren en uitvoeren van (NME)-activiteiten voor kinderen van 6-12 jr
• het leren begeleiden en samenwerking met kinderen in de verschillende leeftijdscategorieën
• kennismaking met de activiteiten en werkwijze van het IVN-jeugdwerk en de JeugdNatuurClubs

Cursusdata
De cursus wordt gehouden op 4 zaterdagen en 2 avonden in de periode van november 2014 tot en met april 2015. De bijeenkomsten vinden op verschillende locaties in en om Nationaal Park Weerribben-Wieden plaats. De cursus start op 8 november.

Diploma
Je komt in aanmerking voor het diploma IVN Jeugdnatuurbegeleider als je actief meedoet aan de lessen en minimaal 85% van de lessen aanwezig bent. Naast het bijwonen van de lessen heb je ongeveer 30 uur nodig voor de uitvoering van praktijkopdrachten. Het gaat hierbij om  stage-opdrachten, korte verslaglegging daarvan, een 5 minuten-praatje en de uitvoering (in subgroepen) van een jeugdnatuuractiviteit als eindopdracht. De diplomering is op 25 april met eindpresentaties en jeugdactiviteiten en natuurlijk een gezellige afsluiting.

Kosten
Dankzij een bijdrage van Sluuspoort en Nationaal Park Weerribben-Wieden blijven de cursuskosten beperkt tot  een eigen bijdrage van € 50. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie en thee en de afsluiting met diplomering.

Aanmelding
Wil je meedoen, stuur dan een mailtje naar overijssel@ivn.nl. Je ontvangt dan het aanmeldingsformulier en meer informatie.