Kennismaken met Junior Rangers op zaterdag 20 september

maandag 8 september 2014

Jongeren tussen de 12 en 15 jaar die meer willen weten over de leuke activiteiten die voor de Junior Rangers worden georganiseerd in Nationaal Park Weerribben-Wieden, zijn zaterdagochtend 20 september van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken.

Zij kunnen dan samen met de Junior Rangers meedoen met hun eerste activiteit van het nieuwe seizoen, dit keer in Giethoorn-Zuid. Hier zullen Junior Rangers in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar klaar staan om samen met de geïnteresseerde jongeren te leren navigeren in ons waterrijke gebied. Met behulp van een kompas varen ze in kleine groepen door het moeras. Onderweg worden er diverse opdrachten gedaan om de omgeving én elkaar beter te leren kennen. In verband met de organisatie moeten belangstellenden zich vóór 18 september opgeven. Zij kunnen contact opnemen met Erica Zwanenburg: tel: 06-555 94 572 of mailen e.l.zwanenburg(at)ivn.nl.

Wat zijn Junior Rangers?
Junior Rangers zijn jongeren die in de omgeving van Nationaal Park Weerribben-Wieden wonen en die graag actief bezig zijn in ‘hun achtertuin’, het Nationaal Park. Zij komen maandelijks een zaterdagochtend bij elkaar en voor én door  hen worden leuke activiteiten georganiseerd in de natuur van Weerribben en Wieden, zoals: op pad met de boswachter of een natuurgids, aan het werk in de natuur, deelnemen of assisteren bij evenementen bij bezoekerscentra, padden overzetten, kanoën in het moeras, internationale uitwisselingen, kampen en dergelijke. Jongeren, die nu net naar het voortgezet onderwijs gaan of daar  al langer op zitten, kunnen bij de Junior Rangers van het Nationaal Park terecht. Junior Rangers Nederland is een jongerenprogramma van IVN.

Samen de natuur beleven
Dat is de insteek van de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden, jongeren met een passie voor natuur. Het gaat om de beleving van de natuur en het leren van de omgeving. Het programma is niet gericht op het uit het hoofd leren van bijvoorbeeld plantensoorten. Beleving en samen plezier hebben in de natuur staat voorop. Ook wordt er aandacht besteed hoe je met de natuur moet om gaan en wat je moet doen om het te behouden. Een deel van de activiteiten bestaat dan ook uit het werken in de natuur.  In totaal zijn er nu 31 gecertificeerde Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar.

Meer informatie over Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden is te vinden op op deze site bij JeugdNatuuractief of op Facebook