Broeihoop maken voor ringslangen

Slangen en reptielen
Menigeen griezelt ervan; anderen raken erdoor gefacineerd.
Dit laatste geldt zeker voor de kinderen van Jeugdnatuurclub ‘De Weerribben’ van IVN afdeling Noordwest-Overijssel, want woensdagmiddag 6 november stortten ze zich vol overgave op alles wat met de ringslang te maken heeft. Eerst werden er allerlei wetenswaardigheden over deze ook in Nederland voorkomende slang verteld en vragen beantwoord. Waar kun je hem vinden? Is hij giftig? Wat eet hij zoal? En nog veel meer.

Broeihopen
Enkele broeihopen die twee jaar geleden waren gemaakt, werden door de kinderen onderzocht op eitjes. Daarna werden van twee oude hopen één nieuwe gemaakt. Eerst een laagje riet en slootafval. Dan een laagje paardenmest en rietafval met takken en opnieuw een laagje paardenmest. En dan tot slot weer een lekkere warme rietlaag.

Veel geleerd
Na het zware veldwerk werd er zoals het echte veldwerkers betaamt… geschaft met thee, chocolademelk en pepernoten. Tijdens het schaften overhoorden de kinderen elkaar over alles wat ze die middag over de ringslang hadden geleerd. Alle vragen werden foutloos beantwoord.

Voor een beeldimpressie van deze middag, klik hier