Verbouwing watertoren en bezoekerscentrum in De Wieden

donderdag 14 november 2013

Bijzonder uitzicht
Na een renovatie aan de buitenkant van de watertoren in St. Jansklooster van ongeveer een half jaar door BOEI, is gestart met het aanbrengen van de trap in de watertoren van St. Jansklooster.
BOEI heeft in 2009 de watertoren overgenomen van Vitens. De watertoren, zoals in St. Jansklooster, staat in het prachtige natuurgebied De Wieden. In samenwerking met Natuurmonumenten wordt in deze toren een bijzondere trap gerealiseerd. Natuurmonumenten en BOEI werken in dit project samen en willen de bezoekers van het mooie uitzicht laten genieten. De watertoren heeft een nieuwe bestemming gekregen en wordt een uitkijktoren voor het publiek. In het voorjaar 2014 zal de toren worden geopend en worden er ook rondleidingen verzorgd voor het publiek vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster.

Eigentijds
Bij Bezoekerscentrum De Wieden is een vergader- en expositieruimte in het gebouw ‘De Holken’.
Dit gebouw wordt momenteel ook vernieuwd en zodanig aangepast dat er een eigentijds vergaderruimte ontstaat met een prachtig uitzicht over De Wieden. In combinatie met het bezoekerscentrum, de theeschenkerij, de wandelpaden en de vaartochten een schitterende gelegenheid om met een groep te vergaderen of samen te komen. Het is al jarenlang een trouwlocatie.

Beide projecten komen mede tot stand door een grote bijdrage van de Gemeente Steenwijkerland, Provincie Overijssel en Nationaal Park Weerribben-Wieden.