Voorzitter Nationaal Park overleden

zaterdag 10 augustus 2013

Afgelopen vrijdag 9 augustus kregen we het trieste bericht dat Albert Moens, voorzitter van het Overlegorgaan van Nationaal Park Weerribben-Wieden is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 61 jaar geworden.
Albert is eind 2009 door de minister van LNV benoemd tot voorzitter van ons Nationaal Park. Met ongelofelijk veel enthousiasme en inzet heeft hij zich de afgelopen jaren belangeloos ingezet voor het ons Nationaal Park.  Albert had de terechte filosofie dat Nationaal Park Weerribben-Wieden ‘een parel is’ voor onze provincie en dat we dat moeten koesteren en daar trots op mogen zijn. Hij hechtte ontzettend veel aan het belang van goede samenwerking in het gebied onder de sterke- en voor iedereen bekende merknaam ‘Nationaal Park’. 

Mede door zijn inspanningen zijn de afgelopen jaren veel investeringen tot stand gekomen en zijn mooie- en aansprekende resultaten geboekt. Denk onder meer aan de aanleg van de faunapassage die momenteel wordt gerealiseerd bij Muggenbeet, het extra krediet voor natuurbeheer in De Weerribben en de oprichting van de Stichting Samen voor Nationaal Park Weerribben-Wieden en de Streekrekening voor het gebied en sponsoractiviteiten.
Albert had een informele- en prettige werkwijze en wist vaak verschillende belangen te overbruggen of bij elkaar te brengen. Albert heeft ongelofelijk veel energie gestoken in de ambitie om het park nog beter op de kaart te zetten, de strategie daarvoor ligt klaar en laat hij na aan het gebied.
We zijn als gebied veel dank verschuldigd aan Albert. Een ontzettend fijn persoon en ons boegbeeld valt weg en dat doet pijn. We wensen zijn naasten veel sterkte met het verlies van Albert.

Albert Moens is op donderdag 15 augustus in zijn woonplaats Huizen in besloten kring begraven.