JeugdNatuurClub sluit seizoen af met vossenjacht

Het seizoen 2011-2012 werd door de JeugdNatuurClub De Weerribben op 9 mei 2012 afgesloten met een 'Vossenjacht'.

De kinderen moesten in het dorp Kalenberg op zoek naar 'vossen'. Ze moesten negen vossen zoeken, die de thema's uitbeelden die de kinderen in het afgelopen seizoen hebben gedaan. Iedere maand was er een ander thema, zoals bijen, 'sporen zoeken', paddestoelen, ringslangen, eendenkooi enz.

Het vinden van de vossen was soms moeilijk en talloze 'onwetende' bezoekers aan Kalenberg werden dan ook bevraagd.

Sommige vossen waren echter verkleed en makkelijk te herkennen, maar er liep ook een 'nep-vos' rond als heks. Dit maakte het voor de kinderen er niet makkelijker op.

Punten

De kinderen konden punten verdienen door de vos te vinden, te raden welk thema hij/zij uitbeelde én als ze nog konden achterhalen in welke maand deze activiteit plaats had gevonden.
Hiernaast was de opdracht dat ze zich netjes moesten gedragen. Er liep een 'controleur' in het dorp rond en als deze zag dat de groepjes zich netjes gedroegen, dan konden ze nog meer punten 'verdienen'.
Verder werden er letters door de vossen uitgedeeld, waarmee uiteindelijk een woord gevormd kon worden.
 

Jury

De 'onafhankelijke-jury' bestond uit een groep begeleiders van de JeugdNatuurClub De Wieden, die deze middag op bezoek waren bij de 'buren'. Zij bepaalden welk groepje er gewonnen had aan het eind van de middag. De winnaars mochten als eersten een ijsje uitzoeken, waarna alle kinderen een ijsje kregen, omdat ze allemaal zo goed hadden gepresteerd en iedereen ook het woord 'OTTERPOEP' had gevonden.

Gans van het jaar 2012

Ieder jaar wordt er één van de leden gekozen tot 'Gans van het jaar'. Dit keer kreeg Debbie Dantuma uit Steenwijk deze prijs.
Ze heeft door het maken van een 'Hyvespagina' over de JeugdNatuurClub De Weerribben veel bekendheid gegeven aan de club.

Na elke clubmiddag zet ze een verhaaltje op haar Hyvespagina, over wat ze allemaal heeft geleerd die middag.
Ze heeft al veel 'leden' op haar Hyvespagina. Als je ook een kijkje wilt nemen op haar Hyvespagina, kijk dan op http://weeribben.hyves.nl.

Taart van de week

De begeleiding van de JeugdNatuurClub De Weerribben werd verder deze middag nog eens in het zonnetje gezet vanwege hun inzet en hun enthousiasme om hun liefde voor de natuur over te brengen op de kinderen. Na een geslaagde 'Vossenjacht' konden de begeleiders na afloop dan ook genieten van de 'TAART VAN DE WEEK', die speciaal ter beschikking wordt gesteld aan vrijwilligersgroepen, die bijzondere activiteiten of initiatieven hebben ontwikkeld.
Met een foto van hen - door een echte persfotograaf - en een bericht in de krant kunnen de begeleiders terug kijken op een leuk, leerzaam en gezellig seizoen samen met de 40 leden van de JeugdNatuurClub De Weerribben.

Achtertuin, het nationaal park!

De JeugdNatuurClub De Wieden sluit haar seizoen af op 23 mei 2012 met als thema: 'Kruip in de huid van..'. De begeleiding van De Weerribben gaan dan bij hen op bezoek.
Na een lange zomervakantie beginnen de beide JeugdNatuurClubs weer in september 2012 voor een nieuw seizoen met iedere maand weer een leuke activiteit in de 'achtertuin' van de kinderen: Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Voor een beeldimpressie van de 'Vossenjacht', klik hier
Voor meer informatie over de JeugdnatuurClub De Weerribben, klik hier
Voor meer informatie over de JeugdnatuurClub De Wieden, klik hier