Bezoekersonderzoek Nationaal Park Weerribben-Wieden

maandag 22 juli 2013

Komt u deze zomer of nazomer naar Nationaal Park Weerribben-Wieden? Dan kan het zijn dat u één van onze enquêteurs tegen het lijf loopt. In opdracht van Nationaal Park Weerribben-Wieden vindt deze zomer en nazomer een grootschalig bezoekersonderzoek plaats in het Nationaal Park en omgeving.

Het Nationaal Park is genoodzaakt zich financieel steeds meer zelf te onderhouden. Het onderhoud aan o.a. faciliteiten en wandelpaden in het gebied komt daardoor onder druk te staan. Wij willen weten hoe u als bezoeker van Nationaal Park Weerribben-Wieden hier tegenaan kijkt.

Via het bezoekersonderzoek hopen wij daarom inzicht te krijgen in:
• de betalingsbereid van bezoekers (eigen inwoners en niet- eigen inwoners), om de recreatieve voorzieningen in het park te onderhouden;
• de mate waarin  Nationaal Park Weerribben-Wieden een reden is voor bezoekers om de regio aan te doen;
• het profiel en gedrag van de bezoekers van het Nationaal Park.

Van eind juli t/m oktober staan de professionele enquêteurs op verschillende locaties in het gebied. Bij Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl, Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster,  Pieter Jongschaap in Kalenberg en in het centrum van Giethoorn, Blokzijl, Steenwijk en Belt-Schutsloot. Het onderzoek wordt uitgevoerd door KennispuntOost. Komt u deze zomer niet in het Nationaal Park maar wilt u wel meewerken aan ons onderzoek? Vul dan onze  digitale enquête  in.