11th International Europarc JuniorRanger Camp - Slovenië

Het 11e International JuniorRanger kamp werd gehouden tussen de grensoverschrijdende parken van het Triglav Nationaal Park (Slovenië) en Parco Naturale Prestige Giulie (Italië). JuniorRangers uit heel Europa leerden niet alleen van elkaar uit welke beschermde gebieden zij komen, maar hielpen ook mee met werkzaamheden in de nationale parken, alsmede met het uitvoeren van enquêtes.

Wandelen en fietsen maakten ook deel uit van het programma, evenals tal van leuke spelletjes en activiteiten. De JuniorRangers maakten zo nieuwe internationale vriendschappen.
Twee JuniorRangers vanuit Nationaal Park Weerribben-Wieden mochten ook deelnemen aan dit bijzondere kamp.
 

Fundament van de toekomst nationale parken

'Een inspirerende groep van jonge mensen wier inzet voor de natuur en hun trots voor hun beschermde gebieden duidelijk was', aldus Stefano Santi, directeur van Parco naturale delle Prestige Giulie (It) en EUROPARC directeur, die activiteiten in beide nationale parken bijwoonde. Hij riep verder alle EUROPARC parken op om te investeren in het JuniorRanger-programma als het fundament van de toekomst voor de nationale parken en gemeenschappen in heel Europa. EUROPARC zal binnenkort nieuwe richtsnoeren publiceren over het JuniorRanger programma, zodat nationale parken die ook mee willen doen aan het JuniorRanger programma snel en makkelijk hun ideeën hierover met elkaar kunnen delen en groepen in  kunnen stellen.

Ondertussen - als volgend jaar de 40ste verjaardag van EUROPARC kan worden gevierd - is Europarc nog op zoek naar een GASTLAND die Europa's Junior Rangers kan ontvangen.

Voor een beeld-impressie 11th International Europarc JuniorRanger Camp, klik hier
Meer informatie over JuniorRangers, klik hier
Meer informatie over Europarc JuniorRanger program, klik hier