Volop genieten bij 'Dag van het Nationaal Park'

Massaal kwamen de bezoekers naar het Nationaal Park Weerribben-Wieden om te genieten van de eerste Europese 'Dag van het Nationaal Park'.
Het thema van deze dag was 'Actief en Gezond'.
De bezoekcentra in het nationaal park opende deze dag dan ook de deuren voor een ieder die belangstelling had, net als negentien andere parken in Nederland.

Ossenzijl en Sint Jansklooster bruisten daarom van de 'gezonde activiteiten'.

Buitenfestival én nog veel meer

Zondag haalden ze in Sint Jansklooster en Ossenzijl alles uit de kast.
Ruim 2500 bezoekers deden naar schatting mee aan de georganiseerde activiteiten bij het Buitenfestival (van Staatsbosbeheer) in Ossenzijl en bij de extra excursies en veel activiteiten voor kinderen bij het Bezoekerscentrum De Wieden (van Natuurmonumenten) in St. Janskooster.

Ook ging deze dag een soort menukaart 'Nationaal Park Weerribben-Wieden à la Carte' in.
In deze menukaart staan arrangementen van veertig ondernemers. Uiteraard met flinke kortingen.
De aanbiedingen lopen tot eind mei volgend jaar.

De menukaart is voor iedereen - zowel voor de bezoekers van veraf als de plaatselijke bevolking - het hele jaar gratis af te halen bij de bezoekerscentra en deelnemende ondernemers in het nationaal park.
 

JuniorRangers

Zowel bij het Buitenfestival in Ossenzijl als bij het Bezoekerscentrum De Wieden in St.Jansklooster hebben de JuniorRangers geholpen bij de talloze activiteiten die er werden georganiseerd.  De JuniorRangers gaan normaal gesproken het gebied in om beheerswerk te doen of gaan met een natuur-expert het gebied in om het gebied te beleven en te leren kennen.

Vandaag zijn ze dé ambassadeurs van het nationaal park en promoten ze de JuniorRangers bij de bezoekers en vertellen wat er voor de jeugd allemaal in het nationaal park wordt georganiseerd. Ze hebben een 'top-dag' en genieten zelf ook met volle teugen. Daarnaast begeleiden ze deze 'Dag van het Nationaal Park' diverse kinder-activiteiten. Zo vertelt één van de JuniorRangers: "Het is beter dan volleybal. Je ziet en doet telkens wat anders. Een boom is geen boom meer, maar een eik of een berk. Hetzelfde geldt voor vogels. Het is leuk om dat aan kinderen door te geven."

Een beeldimpressie van de Dag van het Nationaal Park:
- Buitenfestival Weerribben, klik hier
- Bezoekerscentrum De Wieden, klik hier

Meer informatie/reacties over:
- JuniorRangers, klik hier
- Bezoekerscentrum De Wieden, klik hier (bericht Stentor)