Internationaal JuniorRanger kamp

Van 16 tot en met 23 juli vindt in Nationaal Park Weerribben-Wieden het 10e Internationale Junior Ranger Kamp plaats.

Jongeren in de leeftijd van 13 tot 19 jaar uit 10  verschillende Europese landen komen samen op camping “Natuurdomein de Landerije” in Basse.

Wij willen u uitnodigen om aandacht te besteden aan deze bijzondere activiteit waar 50 Europese jongeren en hun begeleiders samen komen en werken in de natuur van het nationaal park en kennismaken met elkaars taal en cultuur.

Gevarieerd programma
Gedurende deze week krijgen de deelnemers een interessant en spannend programma van verschillende activiteiten die hen de omgeving laten ervaren en hen laten begrijpen waarom dit grootste aaneengesloten laagveenmoeras gebied met een grote cultuurhistorie zo uniek is.

Het thema van het kamp is:
JuniorRangers en natuur, een perfecte en gezonde combinatie!

De Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn  de eerste en tot nu toe enige groep jongeren tussen de 12 en de 18 jaar in Nederland  die actief is binnen het Europese programma van Europarc (in september zal in Nationaal Park Drents Friese Wold ook een groep van start gaan).  De groep in Weerribben-Wieden is nu gedurende vier jaren actief in het gebied. Een zestal van hen heeft het Nationaal Park Weerribben-Wieden vertegenwoordigd tijdens uitwisselingen in Schotland, Spanje en Engeland. Op dringend verzoek van deze jongeren heeft het nationaal park een verzoek ingediend bij Europarc om het internationale kamp van 2011 in ons gebied te mogen organiseren. En dat verzoek is gehonoreerd.

Mogelijk gemaakt
Dit unieke kamp wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van LEADER Noordwest-Overijssel, Nationaal Park Weerribben-Wieden en het Samenwerkingsverband Nationale Parken Nederland.
Verschillende organisaties en bedrijven uit het gebied verlenen hun medewerking of sponsoren op enige manier het kamp:
Staatsbosbeheer De Weerribben/Kuinderbos, Natuurmonumenten De Wieden, Bakkerij Muis uit Steenwijkerwold, Hotel-Restaurant 'De Dames van de Jonge' uit Giethoorn, McDonalds Steenwijk, Waterschap Reest en Wieden,Twilight uit Genemuiden, Taxi Menger uit Frederiksoord, Muziektrio, G. Knoppers uit Blokzijl, WaterReijk Weerribben Wieden, Recreatiecentrum de Kluft uit Osenzijl en Natuurdomein de Landerije uit Basse.

Wilt u meer weten over de Junior Rangers in het algemeen of over het kamp in het bijzonder dan kunt u contact opnemen met:
• Erica Zwanenburg: 06 555 94 572 of
• Thea Peters: 06 124 72 155.

Meer informatie over de Junior Rangers op deze website, klik hier