Boswachter academie zoekt jonge talenten!

donderdag 20 juni 2013

Ben jij uit het goede boswachterhout  gesneden? Een echte natuurvriend? Een stoere boswachter in spe? Dan kan de boswachter van De Weerribben jouw hulp best gebruiken! Speciaal voor kinderen van 6 tot 11 jaar biedt Staatsbosbeheer nu een opleiding tot hulpboswachter aan. Maak kennis met de werkzaamheden van de boswachter en help hem zo een handje! In Buitencentrum Weerribben van Staatsbosbeheer haal je het Hulpboswachters Handboek. Boswachter Bart laat je in dit handboek zien welke zes stappen jij moet doen om de Boswachter Academie te halen.

Hij kan je hulp namelijk best gebruiken. In De Weerribben ga je op zoek naar beschermde dieren. Een ruige tocht voor stoere jongens en  meiden tussen de 6 en 11 jaar. Met een hulpboswachtersjas vol met gadgets ga je op pad. Tijdens een stevige wandeling door De Weerribben maak je opdrachten die je helpen de natuur te ontdekken als een echte boswachter. Na de opleiding ben jij de extra paar ogen en oren in De Weerribben. Neem je ouders, broertjes, zusjes ook gezellig mee. Zo kan je hen misschien ook nog wel iets leren over de natuur!

Over de route
De hulpboswachter is een speciale route voor kinderen van 6 tot 11 jaar die vanaf één van de negen Buitencentra van Staatsbosbeheer gelopen kan worden. Voor €5,- krijgt elke hulpboswachter een rugzak met alle toebehoren voor een echte boswachter; de jas, verrekijker en het Hulpboswachters Handboek en gaat hij op pad. Heb je alle opdrachten goed doorlopen? Dan krijg je bij terugkomst in het Buitencentrum het boswachtersdiploma