Twitterhut feestelijk geopend

vrijdag 31 mei 2013

De nieuwe uitkijktoren van Staatsbosbeheer Weerribben is vrijdag 31 mei feestelijk geopend. De uitkijktoren staat aan de kruising van de Koningin Julianaweg en de Ir. Luteijnweg in polder Wetering Oost. Bij deze uitkijktoren wordt momenteel van de huidige landbouwgronden een dynamisch moeras met waterberging gemaakt.

Prijsvraag
De kinderen van de bovenbouw van de basisscholen de Kolkribbe en de Brinkschool uit Scheerwolde mochten een naam verzinnen voor deze nieuwe uitkijktoren. De winnende naam is: TWITTERHUT!

Wetering over 25 jaar
Aan de kinderen is tevens gevraagd om een toekomstplaatje te maken of te tekenen, hoe zij denken dat Wetering er over 25 jaar uit ziet. Deze werkstukken zijn tijdens de feestelijke opening als een schat bij de 'Twitterhut' begraven. Over 25 jaar mogen de kinderen, of de kinderen van de huidige kinderen, deze schat weer opgraven.

Uitzicht
Na de onthulling van de naam en het begraven van de schat mochten de kinderende hut beklimmen, samen met de boswachter van Staatsbosbeheer en Henk Haan, de voorzitter van de Uitvoeringscommissie Scheerwolde die het inrichtingsproject leidt.
Vanuit de 'Twitterhut' heeft men een weids uitzicht over de werkzaamheden in de polder Wetering Oost, waar momenteel vele graafmachines druk in de weer zijn om de nieuwe natuur aan te leggen.