Opening zintuigen pad De Brug

donderdag 30 mei 2013

Staatsbosbeheer Weerribben heeft het zintuigen pad op het eiland achter het Buitencentrum in Ossenzijl geopend. De opening is verricht door wethouder Boxum van de gemeente Steenwijkerland. Voor mensen met een beperking is het vaak lastig om met de natuur in aanmerking te komen. Dit zintuigenpad kan voor hen letterlijk en figuurlijk 'De Brug' naar de natuur zijn.

Audiotour
Het zintuigenpad kan men volgen via een audiotour door middel van een tablet die men bij de balie van het Buitencentrum kan krijgen. De tour bestaat uit  elf plekken waar men iets kan horen, voelen, ruiken of beleven. Bij elk onderdeel krijgt men tekst en beelden te zien over bijvoorbeeld bomen, water, het ontstaan van De Weerribben, er is een stilteplek en men kan het moeras voelen. Hiernaast is er ook een plek met allerlei geuren. De totale lengte van het pad is ongeveer vijfhonderd meter. Het pad is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en tevens voorzien van een begeleidingsrail voor slechtzienden.

Dit zintuigenpad is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Steenwijkerland, Groene Wensboot, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Staatsbosbeheer, E2-Projects en Philip Friskorn.

Voor een impressie, klik hier