Natuurontbijt en laarzenwandeling in De Weerribben

zaterdag 20 oktober 2012

Zaterdagmorgen 20 oktober organiseerde IVN afdeling Noordwest Overijssel samen met Nationaal Park Weerribben-Wieden het IVN-Natuurontbijt in het moerasbos bij Kalenberg.

Achttien personen genoten bij het opgaan van de zon om 08.13 uur van het ontbijt aan de oever van een trekgat in een moerasbos.

IVN-Natuurontbijt
De IVN organiseert in september en oktober 2012 op meer dan 30 van de mooiste plekken in Nederland het IVN-Natuurontbijt om meer bekendheid aan de vereniging te geven.
'Door jong en oud de natuur zélf te laten beleven, worden zij bewust van de waarde ervan.'

Vanuit deze visie werkt IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, al vijftig jaar aan een duurzame samenleving.
Op scholen, in de Nationale Parken, maar ook in je eigen buurt.
IVN is een landelijke organisatie met ruim 20.000 actieve leden, georganiseerd in 170 afdelingen door heel Nederland.

Ontbijten en dan laarzen aan...
De uitgebreide maaltijd die bij het IVN-Natuurontbijt in De Weerribben klaar stond werd geserveerd door leden van de IVN afdeling Noordwest Overijssel. Met een buik vol heerlijkheden was het hierna tijd om de laarzen aan te trekken en met een IVN-Natuurgids op pad te gaan. Iedereen genoot tijdens deze warme herfstmorgen op het laarzenpad bij Kalenberg tussen de goudgele rietvelden, hooilandjes en vaartjes met een trekpontje.

Voor een beeldimpressie van deze morgen, klik hier
Voor meer informatie over het IVN-Natuurontbijt, klik hier