JuniorRangers starten seizoen op Texel

zaterdag 15 september 2012

Als start van het nieuwe seizoen 2012-2013 zijn alle (Aspirant) JuniorRangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden op werkbezoek geweest bij het Nationaal Park Duinen van Texel. Voordat de reis begon kregen alle JuniorRangers nieuwe shirts.

Hierdoor zijn ze goed herkenbaar bij hun activiteiten als ambassadeurs van hun nationaal park.
Het programma op het waddeneiland was afwisselend en onder prima weersomstandigheden starten de jongeren dit werkbezoek bij het bezoekerscentrum Ecomare, waar ze hartelijk werden ontvangen door de gastvrouw van deze dag Petra Schut (IVN) van Nationaal Park Duinen van Texel. De kennismaking met de dieren en met name de zieke zeehonden die waren opgevangen, maakten veel indruk.

Kiten

Hierna beleefden de jongeren spannende, leuke en soms bijna onhoudbare momenten tijdens de worskhop kiten op het strand.

Het kiten werd afgesloten door een leerzaam toelichting over windenergie.
Het was het hoogtepunt van dit werkbezoek, waar nog lang over nagepraat werd.

Na een picknick in de duinen hebben drie Aspirant JuniorRangers een presentatie gegeven over het afgelopen seizoen. Hierna werden ze gecertificeerd tot JuniorRangers en ontvingen naast het officieële JuniorRanger certificaat ook een nieuw JuniorRanger shirt en de bijbehorende badges.
 

PDA-duinwandeling

Na de certificering van de JuniorRangers liepen de jongeren een educatieve wandeling aan de hand van een PDA-route door het bos en de duinen.
Tijdens de route werden vooral veel opdrachten gedaan waar de zintuigen bij 'gebruikt' moesten worden.

De route eindigde op het Noordzee strand en hier konden de jongeren nog even genieten van het heerlijke weer bij een strandpaviljoen. Tot slot werd de hele groep nog vastgelegd op de groepsfoto.

Voor een beeldimpressie van dit werkbezoek, klik hier
Voor meer informatie over JuniorRangers, klik hier