Basisonderwijs

Nationaal Park Weerribben-Wieden, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten vinden het belangrijk dat kinderen in de natuur komen. Er is daarom voor alle leeftijdsgroepen wel een passend programma. De programma's kunnen op twee locaties worden gedaan: Buitencentrum De Weerribben te Ossenzijl en Bezoekerscentrum De Wieden te St. Jansklooster.

Handig om te weten

  • De school zorgt zelf voor voldoende begeleiding. Elke groepje van ca. 4 leerlingen heeft een begeleider nodig. Zij helpen met de uitvoering van de activiteit en zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen. 
  • Bij het centrum is een medewerker/jeugdvrijwilliger aanwezig die de klas helpt met de start van het programma en zorgt voor de afsluiting. De leerkracht blijft eindverantwoordelijk voor zijn/haar groep. De jeugdvrijwilliger blijft in de buurt voor hand-en-spandiensten. 
  • Beide centra bezitten een slecht weer programma, zodat er bij tegenvallende weersomstandigheden een alternatief programma voorhanden is.

Aanbod
Het aanbod bestaat uit educatieve programma's en uit natuurbelevingsactiviteiten. De educatieve programma's vormen samen het Nationaal Park Scholenproject (NoNiksie, Kleurenspel, Watersafari, Op vogelreis, Piramidetocht, Woordvoerders). Klik op de link voor gedetailleerde informatie over deze programma's.   

Direct reserveren
Voor reserveringen binnen een termijn van 21 dagen, kunt u bellen met het bezoekerscentrum van uw keuze: Bezoekerscentrum De Wieden 0527-205660 of Buitencentrum De Weerribben 0561-477272
Voor overige boekingen kan gereserveerd worden via: reservering maken In dit boekingssysteem vindt u benopte informatie over de inhoud en prijs van het aanbod.