Nacht van de Nacht in het Nationaal Park

©NatuurmonumentenDe Nacht van de Nacht - zaterdag 28 oktober-  is een jaarlijks evenement dat bedacht is door Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Nederlands

Inschrijving cursus Gastheerschap gestart

In januari gaat wederom de cursus Gasheerschap Nationaal Park Weerribben-Wieden van start. IVN organiseert deze cursus voor de negende maal voor ondernemers uit of grenzend aan Nationaal Park Weerribben-Wieden. De ondernemers die aan de vorige cursussen hebben deelgenomen zijn enthousiast over wat ze tijdens de cursus hebben geleerd. De inschrijving voor de nieuwe cursus is van start gegaan.

Nederlands

Jubileum: 10 jaar Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden!

22 Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn het nieuwe seizoen gestart met werkzaamheden in de Kooi van Pen bij Wetering. Niet toevallig is het dezelfde locatie waar tien jaar geleden de allereerste Junior Rangers van Nederland van start zijn gegaan. Van de zes jongeren van deze eerste lichting zijn er nog steeds drie actief.

Nederlands

Vernieuwde informatiepanelen De Weerribben

Vernieuwde informatiepanelen voor bezoekers in De Weerribben

Nederlands

Genieten bij ondergaande zon...

Vaar mee met de boswachter in het avondlicht in De Wieden of ga mee op een duistere vaarsafari in De Weerribben....

Nederlands

Vacature directeur St. Weerribben-Wieden

Hebt u hart voor Weerribben-Wieden en bent u een ondernemende verbinder? Dan zijn wij op zoek naar u!

Nederlands

Zeilpunteren op de Beulakerwijde

Ga mee zeilen met een authentieke zeepunter op de Beulakerwijde en geniet van het  water, de wind en de natuur in De Wieden. Vanaf woensdag 12 juli t/m zondag 13  augustus kan men met schipper Hans Houkema een zeiltocht maken met de zeepunter  KP22. Op oensdag, donderdag, zaterdag en zondag vertrekt de zeilpunter vanaf  Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. Er zijn vier tochten op een dag.

Nederlands

Reader voor "Groene Voorlichters"

In Nationaal Park Weerribben-Wieden is een groeiende groep mensen actief als ‘groene voorlichter’. Dit zijn vrijwilligers én medewerkers die aan het publiek informatie geven over wat er te beleven is in het gebied. In de ‘reader 2017’ vinden zij informatie over wat speelt in het Nationaal Park.

Nederlands

Wiedenweetjes juni 2017

Wiedenweetjes

Bezoekerscentrum De Wieden geeft iedere maand een Wiedenweetjes uit.

Wat is er in deze maand allemaal gebeurd?
Welke activiteiten staan er op de planning?
Welke bijzondere waarnemingen zijn er gedaan?

Lees er alles over in de Wiedenweetjes juni 2017

Nederlands

Bedrijfsleven profiteert van label "Nationaal Park"

Het label “Nationaal Park” heeft een directe invloed op het bezoek aan natuurgebieden. Uit een nationaal panelonderzoek onder 1.116 personen dat Wageningen Environmental Research (voorheen Alterra) voor het Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft uitgevoerd, blijkt dat voor 25% van de bezoekers het label ‘Nationaal Park’ een (doorslaggevende) rol heeft gespeeld bij de beslissing om het natuurgebied te bezoeken.

Nederlands

Pagina's