Natuur anders in het Nationaal Park

woensdag 19 augustus 2015

Zintuigelijk avontuur met Natuur Anders in De Wieden
Op een unieke manier de natuur in De Wieden ontdekken? Vaar dan mee op je zintuigen op zaterdag 22 augustus en zondag 6 september met De Natuur Anders tocht onder leiding van een speciaal daarvoor opgeleide gids. Horen, zien, ruiken, voelen, proeven staan centraal en we zwerven over het water. Zin om mee te gaan? De tocht begint 22 augustus om 19.00 uur en 6 september om 08.00 uur en duurt ca. 3 uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk. 

Zintuigen als voelsprieten
De naam van de wandeling is niet voor niets: Natuur Anders. Waar je normaal gesproken bij een begeleide wandeling in de natuur vooral denkt aan kennisoverdracht van alles wat er groeit en bloeit, gaat het bij deze verrassende tocht van Natuur Anders vooral over gevoel en intuïtie. In een kleine groep ga je op avontuur langs de bijzondere en soms verborgen plekken van natuurgebied De Wieden. Hoor de wind door het riet waaien, voel het water tussen je vingers, ruik hoe het seizoen haar entree maakt; je krijgt de kans om je hoofd leeg te maken van de dagelijkse beslommeringen en je voelsprieten aan te scherpen.

Natuur anders
Natuur Anders is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IJssellandschap. De vaartocht in De Wieden is één van de vele tochten die Natuur Anders organiseert in de verschillende natuurgebieden van de organisaties in Overijssel. Speciaal voor Natuur Anders volgde een aantal vrijwilligers een opleiding van de stichting Natuurwijs. Op de centrale website www.natuuranders.nl staan alle wandelingen en vaartochten vermeld die de komende tijd worden georganiseerd. Buiten de op de website aangegeven dagen is het voor groepen ook mogelijk om andere data te reserveren.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden,
T (0527) 246644. Het centrum is vanaf april t/m oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In mei t/m augustus ook op maandag van 12.00 – 17.00 uur.