Kom kennismaken met de JeugdNatuurClubs en JuniorRangers

woensdag 17 juli 2013

Kinderen en jongeren uit de omgeving van Nationaal Park Weerribben-Wieden, die graag actief bezig zijn in ‘hun achtertuin’: het nationaal park, kunnen bij de JeugdNatuurClubs én de JuniorRangers terecht. Zij komen maandelijks een middag of een ochtend bij elkaar en voor hen worden leuke activiteiten georganiseerd in de natuur van het nationaal park, zoals: mee met de boswachter of een natuurgids, aan het werk in de natuur, deelnemen of assisteren bij evenementen bij bezoekerscentra, padden overzetten, kanoën in het moeras, internationale uitwisselingen voor de oudere jeugd en dergelijke. Dit en nog veel meer doen de kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar bij de JeugdNatuurClub De Wieden en JeugdNatuurClub De Weerribben. Jongeren, die naar de middelbare school gaan, kunnen bij de JuniorRangers van het nationaal park terecht.

Kennis maken
Na de zomervakantie zal het nieuwe seizoen voor de JeugdNatuurClubs en de JuniorRangers beginnen met een kennismakings activiteit. Kinderen en jongeren die meer willen weten over de leuke activiteiten die voor hen georganiseerd worden in de mooie natuur, of gewoon eens willen kennis maken, zijn van harte welkom. Zij kunnen op twee momenten kennis maken met de JeugdNatuurClubs.

• JeugdNatuurClub De Wieden start op woensdagmiddag 28 augustus,
• JeugdNatuurClub De Weerribben start op woensdagmiddag 11 september,
• JuniorRangers starten op zaterdagochtend 5 oktober. Jongeren, die naar de middelbare school gaan, kunnen dan  kennismaken met de JuniorRangers.

In verband met de organisatie vragen we belangstellenden zich aan te melden voor één van de kennismakingsactiviteiten. Zij kunnen -ook voor meer informatie- contact opnemen met Erica Zwanenburg per e-mail: e.l.zwanenburg(at)ivn.nl.
Meer informatie over de jeugdactiviteiten in het Nationaal Park Weerribben-Wieden is te vinden op de website: onder  JeugdNatuurActief  .