Kennismaken met Junior Rangers op 10 mei

dinsdag 15 april 2014

Voor jongeren die meer willen weten over de leuke activiteiten die voor de Junior Rangers worden georganiseerd in Nationaal Park Weerribben-Wieden en die tussen de 12 en 15 jaar oud zijn, wordt een speciale kennismakingsochtend georganiseerd op een unieke plek. Zij zijn van harte welkom op zaterdag 10 mei. De locatie is de ‘Kooi van Pen’ bij Wetering. Hier zullen Junior Rangers in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar klaar staan om samen met de geïnteresseerde jongeren de grootste eendenkooi van Europa te gaan verkennen en elkaar beter te leren kennen.
In verband met de organisatie moeten belangstellenden zich van te voren opgeven. Zij kunnen contact opnemen met Erica Zwanenburg:
tel: 06-555 94 572 of mailen naar e.l.zwanenburg(at)ivn.nl.

Wat zijn Junior Rangers?
Junior Rangers zijn jongeren die in de omgeving van Nationaal Park Weerribben-Wieden wonen en die graag actief bezig zijn in ‘hun achtertuin’,  het Nationaal Park. Zij komen maandelijks een zaterdagochtend bij elkaar en voor én door  hen worden leuke activiteiten georganiseerd in de natuur van Weerribben en Wieden, zoals: mee met de boswachter of een natuurgids, aan het werk in de natuur, deelnemen of assisteren bij evenementen bij bezoekerscentra, padden overzetten, kanoën in het moeras, internationale uitwisselingen, kampen en dergelijke. Jongeren, die na de zomervakantie naar de middelbare school gaan of al op de middelbare school zitten, kunnen bij de Junior Rangers van het Nationaal Park terecht. Junior Rangers Nederland is een jongerenprogramma van IVN Nederland.

Kijk voor meer informatie over de Junior Rangers op deze site. Of op Facebook.

Samen de natuur beleven
Dat is de insteek van de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden, jongeren met een passie voor natuur. Het gaat om de beleving van de natuur en het leren van de omgeving. Het programma is niet gericht op het uit het hoofd leren van bijvoorbeeld plantensoorten. Beleving en samen plezier hebben in de natuur staat voorop.
Ook wordt er aandacht besteed hoe je met de natuur moet om gaan en wat je moet doen om het te behouden. Een deel van de activiteiten bestaat uit het werken in de natuur.  In totaal zijn er nu 31 gecertificeerde Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar.