Kennismaken met de Junior Rangers

donderdag 8 juni 2017

Hou je van de natuur, bijzondere plekken ontdekken en van samen de handen uit de mouwen steken?
Ben je tussen de 12 en 18 jaar en niet van suiker? Dan heb jij het in je om een Junior Ranger te worden!

Als Junior Ranger ben je een soort boswachter en bescherm je Nationaal Park Weerribben-Wieden. Je zet je in voor allerlei activiteiten in de natuur. Denk aan het spotten van wild, het zoeken naar sporen of bivakkeren in het riet. En je helpt mee De Weerribben en De Wieden te behouden, beheren en ontwikkelen. Ondertussen leer je veel over planten en dieren, bijvoorbeeld hoe je eten uit de natuur haalt. Jaarlijks gaan we op (internationaal) zomerkamp. Maar het belangrijkste is het gezellig samen zijn en de lol!

Kennismaken en libellen
Op zaterdagmorgen 17 juni wordt er door de Junior Ranger groep uit Nationaal Park Weerribben-Wieden een kennismakingsochtend voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar georganiseerd in het Woldlakebos bij Scheerwolde. Deze ochtend staat naast het kennismaken met Junior Rangers ook in het teken van libellen. Samen gaan de jongeren op zoek naar de vele bijzondere soorten die in het Woldlakebos leven.
De kennismakingsochtend begint 17 juni om 09.00 uur bij de parkeerplaats aan de Luteijnweg (bij Scheerwolde) en duurt tot 12 uur.
Lijkt het je leuk om te komen, of wil je meer informatie stuur een berichtje naar e.l.zwanenburg@ivn.nl of kijk op www.juniorrangers.nl