JeugdNatuurClub De Wieden - algemeen

Naar: Facebook

Organisatie
JeugdNatuurClub De Wieden is een brede regionale jeugd-natuurclub voor kinderen die op de basisschool zitten vanaf groep 5. Ze gaan eens per maand op de woensdagmiddag de natuur in. De organisatie is een samenwerking tussen Natuurmonumenten, Schoonewelle en Staatsbosbeheer onder de vlag van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zij vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen en zo liefde voor de natuur ontwikkelen. Met elkaar zorgen ze voor een leuk en uitdagend programma voor de clubleden.

Iets voor jou?
JeugdNatuurClub De Wieden is dringend op zoek naar uitbreiding van het aantal begeleiders. Met een ledental van 50 kinderen, is ons maximum bereikt en komen nieuwe aanvragers voor lidmaatschap voorlopig op een wachtlijst. Misschien is het haalbaar om bij JeugdNatuurClub De Weerribben aan te sluiten? 

Op onderstaande pagina's vindt u meer informatie over JeugdNatuurClub De Wieden en het lidmaatschap. Mochten er nog vragen overblijven, dan kan contact worden opgenomen met JNCDeWieden@Natuurmonumenten.nl.

De naam De Wieden?
De jeugdleden komen uit de wijde omgeving. Praat men in de streektaal dan zeggen de mensen: "wiede omgeving" en dat vonden de oprichters van de club een prima naam, die goed bij de club past. Want alle kinderen uit de "wiede omgev'ing" zijn van harte welkom bij JeugdNatuurClub De Wieden.
De activiteiten worden dus niet alleen in De Wieden gedaan, maar ook in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer ten zuiden daarvan. En wordt in Zwartsluis een bezoek gebracht aan Schoonewelle Centrum voor Natuur en Ambacht. Natuurlijk bezoeken ze ook het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De club doet haar naam zo eer aan!

Voor het activiteitenoverzicht, verslagen en nieuwsbrieven, klik hier

De club heeft ook een eigen Facebookpagina, klik hier