Hollands licht in de Kop van Overijssel

dinsdag 8 maart 2016

Een uniek fotoboek met alles wat er reilt en zeilt in de Weerribben en Wieden
Zaterdag 5 maart om 14.00 uur presenteerde fotograaf Theo de Witte zijn nieuwe boek "Hollands Licht" in het Buitencentrum De Weerribben. Hester May, gedeputeerde van de provincie Overijssel heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Deze boekpresentatie was tevens de opening van de vernieuwde expositie en inrichting van het Buitencentrum.

Magische  momenten
Gepassioneerd en met interesse in mensen, cultuur en omgeving fotografeert Theo de Witte al ruim al ruim 20 jaar. Mensen vormen veelal een onderdeel van zijn foto's waarbij hij altijd zoek is naar magische momenten van licht en expressie. Daarbij richt hij zich op de essentie van het beeld en streeft  hij naar zuiverheid en eenvoud.  Aflopen 6 jaren is hij op jacht gegaan in de kop van Overijssel op zoek naar het ‘Hollandse licht’.

Mythe
De mythe rond het ‘Hollandse licht’ is eeuwen oud en wil dat dit licht heel bijzonder is. Beroemd geworden dankzij de schilderkunst. De Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw gebruikten die bijzondere lichtval in hun werken. Na de inpoldering van de Zuiderzee lijkt het te zijn verdwenen, maar Theo de Witte heeft het weten te vangen in zijn nieuwste fotoboek. Het boek is een prachtige verzameling van de fraaiste beelden uit de duizenden foto's die Theo de afgelopen jaren in de kop van Overijssel heeft gemaakt. Het resultaat is een uniek document van 132 pagina’s, grote foto’s en in 3 talen. En is te koop in het buitencentrum.

Speciale arrangementen
Vanaf zondag 6 maart tot 1 juli is het bijzondere werk van fotograaf Theo de Witte te bewonderen bij Staatsbosbeheer in het Buitencentrum De Weerribben aan de Hogeweg 27 in Ossenzijl. Vanaf 1 april tot 1 juli worden vaartochten georganiseerd waarbij het ‘Hollandse licht’ centraal staat. Op zaterdag 9 april, 7 mei en 11 juni zijn er speciale arrangementen waarbij de fotograaf en de boswachter vertellen over het bijzondere licht in De Weerribben. Aanmelden voor de vaartochten en de arrangementen kan via 0561-477272.