Cursus Scharrelkids

maandag 20 april 2015

KINDEREN ONTDEKKEN NATUUR SPELENDERWIJS -

IVN-cursus voor (groot)ouders, verzorgers en kinderen.

Spelen in de natuur is goed en gezond voor kinderen. Toch spelen kinderen 50% minder buiten dan twintig jaar geleden.  IVN Noordwest-Overijssel organiseert daarom een korte cursus voor (groot)ouders, verzorgers en kinderen van 4-12 jaar, met allerlei tips en doe-dingen, waardoor het extra leuk is om met elkaar de natuur in te gaan.

Steeds meer kinderen groeien op in een stedelijke omgeving. Buiten is ver weg en dat terwijl contact met de natuur zo belangrijk is voor opgroeiende kinderen.  Buiten spelen stimuleert de creativiteit en is gezond, omdat kinderen dan meer bewegen en frisse lucht inademen. In een groene omgeving kunnen kinderen hun energie goed kwijt en leren ze beter risico’s inschatten. Onderzoek toont aan dat kinderen er zelfs slimmer van worden en meer zelfvertrouwen krijgen.

Zetje
Belangstelling bij kinderen voor de natuur komt niet altijd vanzelf. Ze hebben een soms zetje nodig. Daarbij kunnen (groot)ouders en verzorgers een handje helpen. Speciaal voor (groot)ouders en verzorgers biedt IVN Noordwest-Overijssel daarom de cursus Scharrelkids aan. Vol met tips en informatie over natuur en natuurbeleving voor kinderen, waardoor het makkelijker en extra leuk  wordt om erop uit te trekken. Deze laagdrempelige IVN-cursus bestaat uit twee dagdelen. Het bijzondere aan deze cursus is dat volwassenen en kinderen hem samen volgen.

Cursusopzet
Op dinsdag 19 mei van 20.00 tot 22.00 uur vindt de introductieavond van de cursus plaats voor de (groot)ouders (dus zonder kinderen) in De Klincke, Kerkstraat 16, 8331 JC Steenwijk. Deelnemers maken met elkaar kennis en leren allerlei leuke en verrassende activiteiten, die je met je eigen kinderen in de natuur kunt ondernemen.
De tweede bijeenkomst van (groot)ouders, verzorgers en kinderen samen, wordt gehouden op zaterdag 30 mei van 13.30 tot 17.00 uur bij en vanaf Tuk's Theehuis , Bergweg 71, 8334 MC Tuk. Tijdens de tweede bijeenkomst bent u met de kinderen actief bezig in de natuur om het geleerde in praktijk te brengen. Indien gewenst kunnen er afspraken worden gemaakt voor een vervolgbijeenkomst.
De kosten voor de totale cursus bedragen €20,- per volwassene. Voor een eventuele tweede volwassene is de prijs € 10,-. De bedragen zijn inclusief een Doe-boekje, koffie,  thee en ranja.

Geïnteresseerd?
U kunt zich tot uiterlijk dinsdag 12 mei aanmelden Janneke Dijs, jannekedijs@hotmail.com .
Ook voor nadere informatie kunt u bij haar terecht  (06-11162025).